Mitä ruotsalaistähden ele tarkoitti? Sen merkille pistänyt Krista Pärmäkoski päätyi viestipainajaiseen

Krista Pärmäkoski kommentoi loppukirikamppailua: "Oli varmasti ainoa tapa hänelle ratkaista se" 2:03
Krista Pärmäkoski kommentoi loppukirikamppailua: "Oli varmasti ainoa tapa hänelle ratkaista se."

Krista Pärmäkoski sai vastaansa eniten pelkäämänsä kilpasiskon Planican MM-hiihtojen naisten viestin ankkuriosuudella torstaina.

Pärmäkoski nosti Suomen pronssitaistoon kuromalla Ruotsin noin seitsemän sekunnin kaulan umpeen vähän ennen päätösosuuden puoliväliä. Norja ja Saksa olivat tuossa vaiheessa jo karanneet.

– Ihan hyvä veto. Toki tiesin, että jos noista ankkureista pitää joku päättää, niin olisin toivonut, että siinä on joku muu loppukirissä kuin (Ruotsin Maja) Dahlqvist. Sehän siinä sitten oli, Pärmäkoski kertasi.

– Tuo oli varmasti se ikävin skenaario saada Dahlqvist tuohon loppusuoralle, Pärmäkosken matkaan lähettänyt Eveliina Piippo komppasi. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Arvokisasprinteistä viisi mitalia urallaan kahminut Dahlqvist hiihti osuuden lopun Pärmäkosken peesissä ja ratkaisi pronssin länsinaapurille viimeisessä nousussa ennen stadionia.

– Yritin matkalla ratkaista. En saanut tippumaan.

– En tekisi mitään toisin, kisoissa alavireisesti ennen viestiä esiintynyt Pärmäkoski totesi.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Pärmäkosken potentiaaliset ratkaisupaikat olivat nousuissa.

– Hän (Dalhqvist) mielestäni katsoi tuossa nousun alla vähän sykemittaria. Katsoikohan hän sykettään siinä? Tiesin, että yritän nyt vain iskeä. Yritin siinä ratkaista. En saanut riittävästi eroa tehtyä. Laskut olivat sen verran liipalla, että siinä oli aavistus hyötyä laskea peesissä. Ero olisi pitänyt saada tehtyä nousussa isommaksi, suomalainen kommentoi.

– Oma tunne oli selkeästi parempi kuin esimerkiksi tiistaina (10 kilometrin vapaan jälkeen). Kyllä nämä viestit aina sytyttävät.

Pärmäkoskella on nyt yksi välipäivä aikaa toipua 30 kilometrin perinteiselle, joka on muun muassa Suomen kakkososuuden hiihtäneen Kerttu Niskasen päämatka.

– Joukkue suoriutui tänään tosi hyvin, Pärmäkoski summasi.

Eveliina Piipon jalat eivät kantaneet maalissa – "Viimeinen kilometri aika hirveätä" 1:13
Eveliina Piipon jalat eivät kantaneet maalissa – "Viimeinen kilometri aika hirveätä."

Lue myös:

    Uusimmat