Kommentti: MM-kulisseissa käynnistyi ruma ruotsalaisriita – Frida Karlsson laitettiin jäihin

2:03
Krista Pärmäkoski taipui Ruotsin ankkurille Maja Dahlqvistille viestin loppukirissä – näin ratkaisu tapahtui.

Ruotsi jäi kolmanneksi naisten pitkässä viestissä MM-hiihdoissa torstaina. Sitä pidettiin länsinaapurissa fiaskona, joten syyllisten etsiminen käynnistyi välittömästi. Jälki oli rumaa, MTV Urheilun Ossi Karvonen kirjoittaa Planicasta.

Ruotsin naiset käynnistivät Planican MM-hiihdot kolmella peräkkäisellä kullalla. Tuossa vaiheessa monissa arvioissa, myös MTV Urheilun kisatiimin sisällä, pidettiin hyvin mahdollisena sitä, että länsinaapuri kahmii kaikki kuusi naisten hiihtomestaruutta Sloveniassa.

Putki katkesi kuitenkin jo 10 kilometrin vapaan kisassa, mutta viestissä heilahti moukari: Suursuosikki sysättiin pronssille, ja jopa Suomi pääsi haastamaan länsinaapurinsa.

Kisan jälkeen syytökset alkoivat sinkoilla välittömästi. Kolmannella osuudella heti takaa-ajajan hommiin joutunut ja viiden kilometrin lenkin loppupuolella otteen voittotaistosta menettänyt Frida Karlsson kritisoi suksiensa luistoa.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Ruotsin huoltopomo Petter Myhlback latasi kuitenkin vastapalloon, ja hämmästeli sitä, kuinka odotettua heikompaa tulosta perustellaan aina välineillä.

Ja tätä sanasotaa on käyty avoimesti median välityksellä.

Pressikeskuksen pöydän ääreen Ruotsin hiihtäjistä asteli toisella osuudella kaatunut Ebba Andersson. Lehdistövastaavan osuuden jälkeen toimittajakunnan kysymykset kääntyivät nopeasti Ruotsin onnistumiseen huoltopuolella.

Andersson otti poliitikon roolin ja teki parhaansa. Suorat kysymykset kimpoilivat yhdistelmäkisan maailmanmestarista, kun hän käänsi vastauksensa sisäiseen keskusteluun ja sen tärkeyteen. Fiksu linja, mutta se oli rikottu Karlssonin ja Myhlbackin toimesta. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Jälki olisikin voinut olla toisenlaista, jos lavalla olisi ollut Anderssonin sijaan joukkuekaveri Karlsson, joka ei ole mediatehtävissä tyyneyden perikuva.  

Villit ruotsalaisjuhlat ovat vesittyneet Planicassa ainakin hetkellisesti, ja nyt vääjäämättömältä vaikuttanut neljän MM-kullan ennätyskin saattaa jäädä haaveeksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja