Mainos

Mitä ovat oudot nystyt peniksessä? Tässä selitys

Jopa lähes joka toisella miehellä on terskan juuressa rivi tai kaksi pieniä näppylöitä. Niitä kutsutaan helmiäisnystyiksi. Aiheesta kirjoitti Men's Health.

Noin yhden millimetrin kokoiset helmiäisnystyt muodostavat yleensä kaksirivisen renkaan terskan juureen.

Ne eivät ole merkki sukupuolitaudista, syöpäriskistä tai mistään muustakaan sairaudesta tai epänormaaliudesta. Joillakin miehillä ne vain kuuluvat terskan normaalirakenteeseen. Seksikumppaneidenkaan ei pidä huolestua helmiäisnystyistä, sillä ne eivät ole muillekaan vahingollisia tai tarttuvia.

Käytännössä helmiäisnystyt koostuvat sidekudoksesta ja verisuonista. Yleensä ne pienentyvät iän myötä niin, että viisikymppisillä miehillä nystyjä ei enää havaita.

Jos itsellä on helmiäisnystyjä, niin todennäköisesti ne ovat olleet paikoillaan hyvin pitkään. Ne eivät siis vain ilmesty jonakin päivänä aikuisiällä kuin tyhjästä.

Kannattaa myös muistaa, että helmiäisnystyt eivät kasva tai aiheuta kipua. Niitä ei pidä missään nimessä sekoittaa visvasyyliin, jotka näyttävät pieniltä vaaleanpunaisilta kasvaimilta tai kukkakaalimaisilta rykelmiltä.

Joitakin miehiä terskassa näkyvät näppylät saattavat huolestuttaa tai nolottaa. Helmiäisnystyjä pystytään poistamaan esimerkiksi laserilla, mutta mitään terveydellistä syytä niiden poistolle ei ole.

Lähteet: Men's Health, Terveyskirjasto

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.