Mitä kaipaat, kokkikisan voittaja Mika Tuomonen?

Kiinteistömaailman kokkaava kehityspäällikkö Mika Tuomonen kaipaa takaisin puutaloalueelle Helsingin Käpylään.

– Käpylä on mun paikka, Kiinteistömaailmassa kehityspäällikkönä työskentelevä Mika Tuomonen sanoo painokkaasti. Master Chef –televisio-ohjelmasta tuttu Tuomonen asuu tätä nykyä kuitenkin Tapanilassa.

– Vaikka kaipaankin Käpylään, on Tapanilassakin puolensa viehättävine puutaloalueineen. Lisäksi yhteydet keskustaan ovat hyvät, hän summaa.

Ruokaa – ennen kaikkea luomua – rakastava Tuomonen haaveilee omasta pihasta, jonne voisi pystyttää kesäkeittiön. – Bravuurini on coca colalla maustetut ribsit sekä itse tehty makkara, hän sanoo. Saunallisessa vuokrakaksiossa on kaikkiaan kuusikymmentä neliötä. Pisteenä iin päällä on sauna.

– Mitä vanhemmaksi tulen, sitä vähemmän sijainti minulle merkitsee. Kaikkea kun ei voi saada: iso omakotitalo Helsingin keskustassa on mahdoton yhtälö.

Slummiolosuhteita

Kiinteistömaailmassa Tuomosen työnkuvaan kuuluu IT-järjestelmien kehittäminen sekä yhteistyösuhteiden luominen.

– Liukuvat työajat, itsenäinen duuni ja hyvä työyhteisö lukeutuvat työni parhaisiin puoliin. Franchising-yritysmuotoon liittyy silti haasteensa. On hankala pitää kaikki 150 yrittäjäämme tyytyväisinä, hän myöntää.

Matkustamisen myötä Tuomonen on nähnyt monenlaisia asumisoloja. Hän on vieraillut thaimaalaisissa slummeissa ja nähnyt kaatumaisillaan keikkuvia rötisköjä Venäjällä. – Suomessa on moneen muuhun maahan verrattuna hyvä asua. Täällä asutaan aika väljästi ja asiamme ovat hyvin, hän painottaa.

Rakkaudesta ruokaan

Master Chefiin mies lähti mukaan ”kokeilumielessä”. – Oli hilkulla, etten jättänyt koko kisaa väliin. Työantaja suhtautui poissaolooni onneksi hyvin. Ei sota yhtä miestä kaipaa, hän kiittelee. – Oli mahtava olla mukana. Mieletön yhteishenki, hienot keittiömestarit ja mukaan tarttunut oppi eivät jättäneet ainoatakaan kielteistä fiilistä.

Vaikka Tuomonen viihtyy nykyisessä työssään, voi olla, että eläkepäivinään hän pyörittää omaa bistroaan – rakkaudella totta kai.

Teksti ja kuvat: Katja Nykänen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja