Mitä ihmettä – kännykkä tai tietokone voi rikkoa kuumemittarin?

Omronin kuumemittarin käyttöohjeessa varoitetaan matkapuhelinten ja muiden sähkömagneettisia kenttiä synnyttävien laitteiden käytöstä mittarin läheisyydessä. Ohjeen mukaan ne voivat jopa rikkoa kuumemittarin. Mistä on kyse, Berner Oy:n tuotepäällikkö Suvi Jukka?

– Omron kuumemittarit täyttävät standardin, jossa määritellään sähkömagneettisen häiriön sietokyky sekä säteily. Tämän lisäksi laitteissamme on kuitenkin varoitusteksti, jossa kehotetaan pitämään 7 metrin etäisyys esim. matkapuhelimiin ja tietokoineisiin. Riittävän voimakas sähkömagneettinen säteily voi siis teoriassa aiheuttaa laitteeseen toimintahäiriön. Emme ole koskaan kuulleet, että Omron kuumemittari olisi vioittunut esimerkiksi matkapuhelimen tai tietokoneen läheisyydessä. Sittenhän laitteiden käyttö esimerkiksi sairaaloissa olisi todella vaikeaa, hän toteaa.

Sähkömagneettisen häiriön mahdollisuudesta on Jukan mukaan kerrottava yhdysvaltalaisen direktiivin vuoksi.

– Olemme yrittäneet poistaa lausetta käyttöohjeista, mutta siihen ei olla suostuttu. Sama varoitusteksti löytyy kaikista lääkinnällisten laitteiden, kuten kehonkoostumus- ja verenpainemittareiden käyttöohjeista.

Lue myös:

Hannele Lampela/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja