Mitä Ferrari oikein touhuaa? Mercedes-leiristä kantautunut vihjaus sai tallipäällikön puolustuskannalle: ”He tuntuvat tietävän aika hyvin”

5:07
C Moren Niki Juusela ja Ossi Oikarinen tiivistivät ensimmäisen testiviikon annin.

Ferrarin toiminta F1-testeissä on ollut silmiinpistävää.

Vuosi sitten talli loisti asiantuntijoiden arvioissa heti talvitestien alusta lähtien, mutta kun kausi alkoi, SF90-auton kuviteltu ylivoima osoittautuikin pelkäksi silmänlumeeksi.

Nyt oikein kukaan ei osannut ensimmäisen ajoviikon jälkeen sanoa, missä Ferrari tarkalleen on suhteessa Mercedekseen ja Red Bulliin. Mercedes jopa vihjasi, että Ferrari ajatti kuljettajiaan viime viikolla alennetuilla moottoritehoilla.

Tallipäällikkö Mattia Binotto tyrmäsi tämän tylysti keskiviikkona iltapäivällä.

– He tuntuvat tietävän aika hyvin, mitä teemme. Mutta tuo ei pidä paikkaansa, Binotto sanoi Barcelonan radan lehdistöhuoneessa.

Binotton mukaan tallin testistrategia on rakennettu huolellisesti.

– Pitää yrittää kehittää itseään. Teimme viime vuonna virheitä projektissamme. Olemme nuori talli, ja parannamme koko ajan. Opimme menneistä kokemuksista. Emme pelaa pelejä.

Keskiviikkoaamuna uutta SF1000-autoa testannut Sebastian Vettel sanoi, että auto on viimevuotista parempi mutkissa, erityisesti nopeissa mutkissa. Kehitystä on tapahtunut myös hieman hitaammissa mutkissa, mutta niissä parantamisen varaa on nopeita mutkia enemmän.

Tämä muutos on johtanut siihen, ettei Ferrari ole suorilla aivan yhtä nopea kuin viime kaudella.

– Yritimme saada autoon mahdollisimman paljon downforcea, ja nyt maksamme siitä suorilla, Binotto sanoi.

– Meidän täytyy työstää auton tasapainoa, mutta auto on parempi kuin vuosi sitten. Yksi tavoitteistamme oli, että auto olisi mutkissa nopeampi. Eikä vain nopeampi vaan parempi myös rengaskulumaa ajatellen. Pitää odottaa pari kolme kisaa ennen kuin voimme sanoa, mutta haluaisimme ehkä olla paremmassa asemassa nyt. Kausi on kuitenkin pitkä, eikä se ole vielä edes alkanut. Meillä on paljon työtä tehtävänä. Tiedämme, että voimme parantaa, Vettel täydensi.

Erityisesti yksityiskohdat ovat Vettelin mukaan tärkeitä.

– Elementit ovat olemassa, mutta emme ole vielä saaneet kaikkea kasaan. Pienet asiat voivat tehdä ison eron. Kilpailu on kovaa ja vaatimustaso korkealla. On meistä itsestämme kiinni, että yllämme sille tasolle. Kyse on pienten asioiden saattamisesta maaliin. Se ei ole helppoa, mutta yritämme kovasti.

Binotton mukaan Vettelillä, 240 GP-startin veteraanilla, on tässä työssä ratkaisevan suuri merkitys. Tallipäällikkö kehui nelinkertaisen maailmanmestarin pitävän vaatimustason arkisessa aherruksessa korkealla.

Vettel itse ei malttanut olla huikkaamatta väliin.

– Vaativuuden ja ärsyttävyyden raja on hiuksenhieno, saksalainen tuumi pilke silmäkulmassa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.