Mitä eroa on päivä- ja iltameikillä? Asiantuntija opastaa

Juhlameikkiä tehdessä moni pohtii, millainen meikki sopiikaan itselleen. Tunnetusti juhlameikki saa olla tummempi – mutta täytyykö sen olla? Entä saako tummaa silmämeikkiä sitten käyttää päivällä? Asiantuntija tyrmää vanhat säännöt ja olettamukset.

Päivä- ja iltameikin erona pidetään usein meikin vahvuutta: päivämeikki on kevyempi, raikas ja heleä, joka sopii arkeen, töihin tai vaikkapa työhaastatteluun. Ilta- tai juhlameikki puolestaan on usein tummempi ja huomattavasti vahvempi: tummat sekä kylmät sävyt toimivat paremmin iltahämärissä.

– Yleensä ihmiset haluavat juhlameikikseen supertumman silmämeikin, mutta se ei kuitenkaan ole välttämättömyys, kauneuden asiantuntija Tarja Gallacher kuvaa.

Gallacher muistuttaakin, ettei ole mikään sääntö, että juhlatilaisuuksia tai illanistujaisia varten silmämeikin tarvitsisi olla erityisen tumma – varsinkaan silloin, jos ei muutoinkaan käytä niinkään silmämeikkiä.

Tärkeintä on, mikä itsestään tuntuu oikealta ja omannäköiseltä.

Päivämeikki vs. iltameikki

Kauneuden ammattilainen muistuttaa, ettei päivä- ja iltameikin vaatimia raameja tarvitse noudattaa orjallisesti. Omalle tyylilleen saa olla uskollinen – oli sitten päivä tai ilta.

– Se, mikä on iltameikki ja mikä puolestaan päivämeikki, on mielestäni häilyvää. On ihmisiä, joilla on aina karaktäärissä iltameikin näköinen meikki. Meni hän minne vaan, voimakas meikki kuuluu hänen tyyliinsä, Gallacher kuvaa.

Ammattilainen ei haluakaan jakaa meikkityylejä niin, että tietynlainen meikki sopisi ainoastaan päiväksi tai pelkästään illaksi. Myös ikä vaikuttaa meikin tekoon ja näköön.

– Vaaleampi, raikkaampi meikki voi toimia myös iltameikkinä nuorella naisella. Sanotaan, että nuorempi pääsee usein vähemmällä: silloin saa myös kokeilla rohkeammin erilaisia tyyljeä, Gallacher hymyilee.

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja