Mitä ajattelet lapsesi somettamisesta? Vanhemmat pelkäävät sosiaalista mediaa jo enemmän kuin alkoholia tai huumeita

2:16

Kyselyssä 45 prosenttia vastanneista vanhemmista kantoi huolta lastensa sosiaalisen median käytöstä. Huomattavasti harvempi huolehti esimerkiksi alkoholinkäytöstä.

Australialaisvanhemmat ovat huolissaan lastensa sosiaalisen median käytöstä. He ovat itse asiassa niin huolissaan, että lasten tupakointi tai alkoholinkäyttökin jäävät huolilistalla toiseksi, kertoo ABC-uutissivusto.

Yllä olevalla videolla Ilona vastaa vanhempien somehuoliin!

Ykköshuoli oli opiskeluun liittyvä stressi

Nuorten mielenterveyteen keskittyvä ReachOut teki kyselyn 12–18-vuotiaiden lasten vanhemmille. 45 prosenttia vastanneista vanhemmista kantoi huolta lastensa sosiaalisen median käytöstä.

Sen sijaan vain 25 prosenttia oli huolissaan siitä, että lapsi käyttäisi huumeita, tupakoisi tai joisi alkoholia. On toki mahdollista. että vanhemmat tietävät lapsensa käyttävän Instagramia tai Snapchattia, mutta eivät usko tämän esimerkiksi käyttävän alkoholia.

Ykköshuoli oli lapsen koulutus ja opiskeluun liittyvä stressi. Kyselyyn osallistui 890 vanhempaa.

Somessa huolena nettikiusaaminen

Järjestön edustajan Jono Nicholasin mukaan eniten stressiä aiheuttavat arkipäiväset asiat perheessä. Nicholasin mukaan somessa vanhempia huolestutti esimerkiksi sosiaalisen median anonyymi luonne.

– He ovat todella huolissaan nettikiusaamisen luonteesta, sitä voi tapahtua sosiaalisen median sivuilla, ja miten helppoa kiusaaminen on, kun otetaan huomioon, että tämä on tuote, jota nuoret ihmiset todennäköisesti käytättävät päivittäin, Nicholas kuvaa.

ReachOut toivoikin sosiaalisen median yrityksiltä enemmän vastuullisuutta nuorten suojelemiseksi.

Lähde: Abc.net.au

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja