Facebook nostatti rajuilman pedofiili-gallupillaan – "Tämä on tyhmä ja vastuuton kysely"

Kyseenalaisessa gallupissaan Facebook tiedusteli käyttäjiltään muun muassa sitä, mitä mieltä nämä ovat, jos aikuinen mies pyytää lapselta seksuaalissävytteisiä kuvia.

Facebook on lähettänyt osalle käyttäjistään kyselyn, jossa se tiedustelee, millainen käytös on ihmisten mielestä palvelussa sallittavaa. Yksi raivoa herättäneistä kysymyksistä koski sitä, miten käyttäjä kokisi sen, jos aikuinen mies pyytäisi sopimattomia, seksuaalissävytteisiä kuvia nuorelta tytöltä.

Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

– Tämä ei ole aihe, jota koskevista linjauksista päätetään kysymällä asiasta käyttäjien mielipide. Facebookilla ei ole mitään kosketusta todelliseen maailmaan, kirjoitti Jonathan Haynes Twitterissä kyselystä ottamansa kuvakaappauksen yhteydessä.

Outojen kysymysten jälkeen käyttäjille annettiin kyselyssä vastausvaihtoehdot. Esimerkiksi pedofiliaa koskevassa kysymyksessä ei ollut vastausvaihtoehtoa, jossa käyttäjä soittaisi poliisille.

– Tämä on tyhmä ja vastuuton kysely. En voi kuvitella, että Facebook haluaisi ikinä laitonta ja kuvottavaa lasten hyväksikäyttöä esiintyvän palvelussaan. Facebookin ei myöskään pitäisi lähettää kyselyitä, joiden mukaan palvelu saattaisi hyväksyä lasten seksuaalisen hyväksikäytön, mikäli käyttäjätkin niin tekevät, sanoi brittiparlamentaarikko Yvette CooperThe Guardianille.

Facebookin edustajat kertoivat ymmärtävänsä käyttäjien närkästyksen ja keskeyttäneensä sunnuntaina aloitetun kyselyn.

Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

– Teetämme kyselyitä, jotta ymmärtäisimme, mitä yleisö ajattelee säännöistämme. Tällainen toiminta on kuitenkin nyt ja aina täysin kiellettyä Facebookissa. Työskentelemme yhdessä viranomaisten kanssa, jos tällaista havaitaan. Kysymystä ei olisi pitänyt olla kyselyssämme, se oli virhe, puolustautui Facebookin varapääjohtaja Guy Rosen twiitissään.

***

Facebookista löytyy monenlaisia ryhmiä, mutta millaisia Facebook-ryhmiä on alustalle soveliasta perustaa? Huomenta Suomessa aiheesta keskustelivat Facebookin kumppanuusjohtaja Markku Mäkeläinen sekä Facebook-ryhmä Ompeluseuran ylläpitäjä Jenna Karas. Katso haastattelu alla olevalta videolta.

7:15

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja