Miten maahanmuuttopolitiikkaa pitäisi kiristää, Riikka Purra? "Tässä kolme asiaa, jotka tulivat ensimmäisinä mieleen"

8:52
Uutisextran vieraana perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra

Perussuomalaisten uusi puheenjohtaja Riikka Purra vieraili MTV Uutisten Uutisextrassa. Purra ei täysin vastusta ansiosidonnaisen työttömyysturvan porrastamista.

Tänään perussuomalaisten uudeksi puheenjohtajaksi valittu Riikka Purra ei peittele tavoitettaan eduskuntavaaleissa 2023.

– Totta kai me tavoittelemme suurimman puolueen asemaa, Purra sanoo Uutisextrassa..

Purra on profiloitunut ennen kaikkea maahanmuuttovastaisena poliitikkona ja sanonut, ettei halua puoluetta hallitukseen, joka ei kiristäisi merkittävästi Suomen maahanmuuttopolitiikkaa.

Mitä nämä kiristykset voisivat käytännössä olla?

Tuore puoluejohtaja viittaa ajankohtaisiin tapahtumiin itäisessä Euroopassa. Valko-Venäjä on lähettänyt turvapaikanhakijoita etenkin Liettuan rajalle. Laittomia rajanylityksiä on ollut runsaasti.

– Me tarvitsemme meidän rajavartio- ja ulkomaalaislakiin pykälät, jotka mahdollistavat meidän sulkea rajan silloin, kun turvallisesta maasta haetaan turvapaikkaa, Purra sanoo.

– Sen lisäksi on hyvin oleellista kiristää kansalaisuuden saamisen ehtoja ja perheen yhdistämistä. Tässä nyt kolme, jotka tulivat ensimmäisinä mieleen.

Afganistanilaisten tulkkien pelastamiseen ei kantaa

Länsimaissa on pohdittu myös sitä, tulisiko Afganistanissa länsivalloille työskennelleitä tulkkeja ja muita paikallisia avustajia pelastaa Talebanin vainon jaloista.

Suomi on evakuoimassa enintään 130 paikalta palkattua afganistanilaista ja heidän perheenjäsentään.

Purra ei ole perehtynyt yksityiskohtiin niin paljoa, että hän osaisi vielä ottaa siihen kantaa.

– Yleisesti ottaen me emme valitettavasti voi Afganistanin tilannetta pelastaa humanitaarisella maahanmuutolla, Purra toteaa.

Ansiosidonnaisen porrastaminen ei saa täystyrmäystä

Politiikan syksyssä edessä on budjettiriihi, jossa keskustelua tullaan taatusti jälleen käymään myös työllisyystoimista.

Asiasta kysyttäessä Purra korostaa yritysten roolia työllistäjinä ja investoijina. Suomi tarvitsee hänen mukaansa sekä pehmeitä että kovia työllisyystoimia.

– En itse suhtaudu täysin negatiivisesti siihen, että ansiosidonnaista porrastettaisiin, koska me tiedämme, että se työllistymispiikki syntyy sinne ansiosidonnaisen kauden loppupuolelle.

Ilmastopolitiikassa perussuomalaiset pyrkii Purran mukaan realismiin, asettamaan Suomen päästöt globaaliin mittakaavaan.

– Tiedämme, että maailman suurimmat saastuttajat pelaavat aivan eri skaalassa. Ilmastonmuutos on globaali ongelma, ja sen tärkeimpien torjuntakeinojen pitää olla globaaleja, Purra sanoo.

Tässä on perussuomalaisten uusi puoluejohto

Perussuomalaiset sai uuden puheenjohtajan lisäksi tänään uuden puoluesihteerin, 56-vuotiaan tutkijan Arto Luukkasen.

Varapuheenjohtajiksi valittiin kansanedustajat Leena Meri,Mauri Peltokangas ja Sebastian Tynkkynen.

Puoluekokous jatkuu vielä huomisen ajan. Merkittävin ohjelmanumero on iltapäivällä edessä oleva puheenjohtaja Purran linjapuhe.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja