Mistä mies päättelee naisen olevan kiinnostunut? Miehet vastaavat

Kiinnostusta voi osoittaa monella tapaa, mutta minkälaisista asioista mies päättelee naisen olevan kiinnostunut? MTV Lifestyle otti selvää.

”Mistä mies päättelee naisen olevan kiinnostunut hänestä? Joskus tuntuu, että miehet kuvittelevat kiinnostuksen päässään, joskus taas miehet eivät millään tajua, vaikka olisin kuinka suora”, nimimerkki Mietinpähän vaan kysyy.

Näin miesraati vastasi:

"Voisin kuvitella, että nainen on kiinnostunut jos tavatessa aina jaetaan pitkiä katseita, jäädään tuijottamaan toista silmiin ja hymyillään paljon. Jos tapaamisen jälkeen nainen kääntyy vielä vilkaisemaan perään. Jos puheet menevät helposti kaksimielisiksi. Jos nainen usein hakeutuu  saman miehen seuraan.

Jos taas mies "ei tajua" naisen olevan kiinnostunut hänestä, se johtuu varmaan kahdesta eri syystä, joko mies on jollakin lailla sosiaalisesti rajoittunut eikä omaa ns. pelisilmää tai muuten ei osaa havainnoida ympäröivää maailmaa kovin tarkasti tai sitten mies ei itse ole kiinnostunut naisesta."
– Mies, 36, naimisissa

"Tästä voisi tarinoida vaikka miten pitkään, erilaisin sanakääntein mistä mies sen päättelee, mutta sekin on luultavasti väärä. Kokemukseni mukaan paras mittari on se kun nainen ei torju, kun käy iholle hellästi. Siitä on helppo päätellä kiinnostus. Mies on hyvin yksinkertainen eläin: suora puhe auttaa yleensä. Kaikki tämä on naisten ristiriitaisten viestien syytä – ei niitäkään kukaan tajua."
– Mies, 45, naimisissa

"Riippuu pitkälti miehen itseluottamuksesta. Itsensä puoleensa vetävänä pitävä, testosteronia pursuava mies saattaa helpommin tulkita pienetkin eleet flirtiksi.

Ja heikommalla itsevarmuudella varustettu uros taas ei niin helposti usko, että naiset haluavat lähennellä häntä."
– Mies, 36, naimisissa

"Ei naisista tajua koskaan ovatko he kiinnostuneita vai eivät. Naiset kuvittelevat antavansa jotain signaalia, mutta todellisuudessa eivät sitä anna. Miesten täytyy siis vain arvata. Ja aina ei arvaus osu oikeaan."
– Mies, 41, sinkku.

"Dear Mietteliäs,

ensimmäinen "tuo on kiinnostunut minusta" -ajatus miehelle tulee kun nainen oma-aloitteisesti juttelee hänelle. Mutta se todellinen "tuo on kiinnostunut minusta" -tajuaminen tulee vain, jos sen sanoo miehelle suoraan."
– Mies, 31, parisuhteessa

"Mä en tajuaisi, vaikka se kiinnostus lyötäisiin metrin halolla päin näköä. Mutta ehkä, jos nainen koko ajan jää tuijottelusta kiinni. Hymyilee. Hakeutuu usein seuraan ja on mukamas kiinnostunut mun huonoista jutuista."
– Mies, 38, avioliitossa

”Ainakin siitä älyää, että se nainen hakeutuu sen miehen seuraan. Naiset saattavat joskus tehdä jotain tyhmääkin, mutta siis siitä tietää jos naisen tekee melkein mitä tahansa, että saisivat sen miehen huomion. Joskus taas ei tajuta millään ja joskus se johtuu varmaan siitä, että jotkut naiset esittävät sitä vaikeasti tavoiteltavaa, vaikka olisikin itse kiinnostunut. Me ressukat ei voida lukea kenenkään ajatuksia, niin ehkä sitä antaa itse ymmärtää toisin?”
– Mies, 22, parisuhteessa

”No jos ihmiset ovat yhtään samalta planeetalta, niin sen kyllä huomaa heti katseista tai jutuista.

Sitten taas jos ajatusmaailmat eivät kohtaa yhtään, niin voi tulla niitä väärinymmärryksiä molempiin suuntiin. Joskus miehet saattaa esittää, että ne eivät tajuaisi suoriakaan iskuyrityksiä, ihan vaan sen takia, että ei tarvitse selitellä miksi ei olekaan kiinnostunut. Ja tuota kyllä harrastavat naisetkin...”
– Mies, 26, parisuhteessa

”Aika paha kysymys. Kyllä sen sitten vaan jotenkin huomaa.”
Mies, 29, sinkku

"Tätä mieskin miettii, koska välillä ei ymmärrä, mitä vastakkaisen sukupuolen mielessä liikkuu. Monesti naisen normaalia aktiivisempi halu jutella ja tehdä asioita yhdessä herättää ajatukset mahdollisesta kiinnostuksesta tai vain läheisyys. Tämä siis, jos nainen on entuudestaan tuttu. Mutta tämähän on vain teoria, koska emme osaa lukea ajatuksia, niin mistään ei voi olla varma. Naisen suora tapa harvemmin on "hei, olen kiinnostunut susta...". Se on enemmänkin vihjauksia, joita meidän miesten tulisi ymmärtää. Aina ei voi lukea kuitenkaan rivien välistä.

Ei ole siis ihme, että me ymmärrämme välillä naisia väärin, kun jokaisella naisella on oma tapansa kertoa kiinnostuneisuudestaan. Tältä se ainakin tuntuu."
– Mies, 33, sinkku

Lue myös:

    Uusimmat