Missikaunotar Katariina Juselius julkaisi pysäyttäviä kuvia vuosien takaa: "Painoin varmaan 20 kiloa vähemmän kuin nyt"

Katariina Juselius saa ruokottomia viestejä sosiaalisessa mediassa: ”Julkkismies kysyi, onko huuleni työvälineeni” 1:12
Missikisoista tuttu Katariina Juselius kertoi millaisia törkyviestejä saa sosiaalisen median kautta

Missikisoista tuttu kaunotar kertoo avoimesti syömishäiriöstään

Missikisoista tuttu Katariina Juselius 27, postasi ennennäkemättömän kuvakimaran, sekä pysäyttävän tekstin, jossa kertoo avoimesti syömishäiriöstään.

Postauksessaan Juselius kertoo avoimesti kamppailleensa syömishäiriön kanssa, johon sairastui aloittaessaan mallin työt 17-vuotiaana.

– En ole koskaan ennen näyttänyt näitä kuvia. Ensimmäinen on viime kesältä, jolloin olin todella onnellinen ja vietin elämäni kesän, Juselius aloittaa.

– Seuraavat kaksi kuvaa ovatkin surullisempia. Minulla oli vakava syömishäiriö, kun olin 17-vuotias ja aloittelin mallinuraani. Muistan miettineeni, että näytän lihavalta, vaikka todellisuudessa olin vain luuta ja nahkaa, Juselius jatkaa.

– Painoin varmaan 20 kiloa vähemmän kuin nyt.

Voit selata kuvia postauksessa näkyvästä nuolesta oikealle

Koskettavassa tekstissään Juselius muistelee aikaa, jolloin ei saanut iloa mistään. Syömishäiriö vaikutti muun muassa koulunkäyntiin ja ihmissuhteisiin. Omien sanojensa mukaan hän pelkäsi tilanteita, jossa ei pystynyt kontrolloimaan syömistään.

– Anoreksian jälkeen sairastuin bulimiaan, enkä pystynyt ajattelemaan muuta kuin syömistä ja treenaamista. Olen surullinen, että menetin nuorena niin monta mahdollisuutta tämän sairauden takia. Toivon ettei kenenkään tarvitsisi taistella minkäänlaisten mielenhäiriöiden kanssa.

Juselius kertoo, että parantuminen alkoi muutama vuosi sitten, koska ymmärsi, että haluaa olla hyvä esimerkki mahdolliselle jälkikasvulleen. Vaikka kaiken pitäisi nyt olla hyvin, niin silti Juselius hieman pelkää, että anoreksia on jättänyt pysyviä vaurioita kehoon.

Juselius kirjoittaa, että kokee olevansa 98 prosenttisesti parantunut. Hän myöntää, että toisinaan sairaus nostaa päätään esimerkiksi stressaavissa tilanteissa. Hän kertoo, että edelleen itsensä hemmottelu karkeilla tai leivonnaisilla tuntuu omituiselta.

Tekstissä Juselius kertoo rakastavansa kehoaan, vaikka toisinaan joutuu pohtimaan aiheuttaako hänen kuvansa ulkonäköpaineita nuorille.

– Moni on valmis tuomitsemaan ymmärtämättä koko tarinaa. Koskaan ei voi tietää, mitä toinen ihminen käy läpi, Juselius lopettaa tekstinsä.




Lue myös:

    Uusimmat