Miss Suomi -kilpailun yllättäen jättänyt missikokelas esitti rajuja syytöksiä kisan kulisseista – näin vastaa Sunneva Sjögren

3:51
Näin Miss Suomi -finalistit pärjäsivät Uutisaamun tentissä puhutuimmista uutisaiheista

Sunneva Sjögren kertoo MTV Uutisille olevansa yllättynyt ja surullinen Miss Suomi -kilpailusta vetäytyneen Nicole Söderströmin syytöksistä missiorganisaatiota kohtaan. 

Maanantaina 12. heinäkuuta Miss Suomi -kilpailu tiedotti, että missikokelaat Katariina Juselius ja Nicole Söderström jättäytyvät All Stars -kilpailusta. Missikilpailun tiedotteessa kerrottiin, että syynä vetäytymiselle olisi ollut kummankin kilpailijan kohdalla todetut aikatauluongelmat ja töiden päällekkäisyydet. Finaalissa jatkaa näin ollen kahdeksan naista. Tiedotteessa kumpikin kilpailun kesken jättäneistä naisista kiitteli organisaatiota saamastaan tilaisuudesta. 

– Jo ihan alusta asti mietin monesti, teinkö oikean ratkaisun lähtemällä kilpailuun uudestaan. Kilpailun edetessä tilaisuudet ja koulutukset eivät kiinnostaneet minua enää samalla tavalla kuin ennen. Olen todella kiitollinen kaikista näistä vuosista, mutta en koe sopivani tähän kilpailuun enää. Uskon, että minun persoonani on tarkoitettu johonkin muualle, Söderström kertoi tiedotteessa päätöksensä taustoista.

Samana päivänä Söderström avautui asiasta enemmän Instagram-tilinsä Tarinat-osiossa, syyttäen missiorganisaatiota muun muassa siitä, että hän olisi kokemuksensa mukaan joutunut huijatuksi sen toimesta. Söderström tavoitteli Miss Suomi -titteliä neljänä vuonna. 

Aluksi Söderström kertoi julkaisussaan, ettei hän oikein päässyt mukaan missikokelaiden porukkaan ja koki jääneensä vahvasti ulkopuoliseksi. Tämä ei hänen mukaansa johtunut kuitenkaan muista kilpailijoista, vaan missiorganisaatiosta.

Söderströmin mukaan organisaatiossa valittiin ennakkosuosikit, eikä muilla kilpailijoilla ollut tämän jälkeen mahdollisuutta edetä kilpailussa. Söderström kertoi myös kokevansa, että Miss Suomi -kilpailussa pärjäävät ne, keillä on aiempaa julkisuutta tietyistä piireistä. 

– Musta tuntuu, että sieltä valikoitiin vaan ne lempparitytöt, ja jos sä et niihin kuulunut, niin sun oli tosi vaikee päästä siihen porukkaan mukaan. 

Kun Söderström ei päässyt viime vuonna kilpailussa finaaliin semifinaalin jälkeen, jonka jälkeen hän koki kertomansa mukaan tulleensa huijatuksi ja joutuneensa naurunalaiseksi. Hän totesi myös, ettei halua puhua kilpailusta pahaa, vaan kertoa omista kokemuksistaan. Miss Suomi -kilpailu on Söderströmin mukaan ollut hänelle iso haave lapsuudesta lähtien. 

– Tämä kilpailu on aivan eri kuin mitä mä katsoin tätä telkkarista kymmenen vuotta sitten. 

"Ymmärrän pettymyksen tunteet"

Miss Suomi -kilpailua vuosien ajan luotsannut, Finnartist Oy:n toimitusjohtajana toimiva Sunneva Sjögren kertoo MTV Uutisille olevansa surullinen ja yllättynyt Söderströmin esittämistä väitteistä ja syytöksistä. 

– Ihmisillä saa olla omia tuntemuksia, mutta sehän ei tee niistä missään nimessä faktoja. Vastaisin mieluusti jokaiseen hänen esittämäänsä väitteeseen, koska voisin kyllä kertoa sen, miten asia on. Niin kuin sanoin Nicolellekin, että olen tosi surullinen siitä, ettei hän pysy siinä totuudessa. Uskon, että nämä tunteet hänellä ovat aitoja, mutta mielipiteet eivät tee asioista faktoja, Sjögren kommentoi. 

Sjögren kertoo, että Miss Suomi -kilpailussa kaikkia osallistujia kohdellaan tasaveroisesti. Hän ihmettelee, ettei ole kuullut kertomansa mukaan koskaan aiemmin Söderströmin puhuvan näin, vaikka tämä oli neljättä kertaa vapaaehtoisesti mukana kilpailussa. Sjögren kertoo keskustelleensa Söderströmin kanssa asiasta. 

– Ihan samalla tavalla hän kiitti tästä matkasta eikä myöskään siinä vaiheessa avannut näitä. Ja siinä vaiheessa myös sanoin hänelle, että ymmärrän pettymyksen tunteet ja sen, että on erilaisia tunteita, mutta ne ovat mielipiteitä, eikä niitä voi esittää faktoina tai syytöksinä. 

Kahden kilpailijan vetäytymisestä Miss Suomi -kilpailusta päätettiin Sjögrenin mukaan hyvässä hengessä, kummankin osalta, ja syynä olivat eri töiden päällekkäisyydet. Sjögren on luotsannut Miss Suomi -kilpailua yli kymmenen vuotta ja kertoo halunneensa kehittää organisaation toimintaa vuosi vuodelta. 

– Ihan kaikki samat edut ovat tarjolla jokaiselle kilpailijalle. Kaikki ovat tasavertaisia, meillä on Whatsapp-ryhmät missä jutellaan ja jokainen pystyy soittamaan minulle, kuten Nicolekin on monta kertaa vuosien varrella soittanut ja olemme pohtineet hänen asioitaan ja auttaneet häntä. Tässä on aina haluttu auttaa heitä kehittämään itseään, jotta heistä tulee mahdollisimman hyviä brändilähettiläitä. Hyvin surulliselta tuntuu se, että sitten haluaa tällä tavalla kertoa omia tuntemuksiaan totuutena. 

Vuoden 2021 Miss Suomi -kilpailun finaali käydään 18. syyskuuta. 

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja