Missikaunotar Beata Papp kohtasi huippu-urheilijana karun kääntöpuolen: "On ollut välillä kyseenalaista syömistä"

1:51
Mikko Leppilammen rakas Beata Papp kannusti rakastaan TTK-juontotyössä – paljastaa haastattelussa suosikkiparinsa

Entinen taitoluistelija Beata Papp toivoo uraa lasten ja nuorten hyvinvoinnin parissa.

Vuoden 2018 Miss Suomi -kilpailusta tuttu Beata Papp, 25, kertoo MTV Uutisten haastattelussa vuosistaan taitoluistelun parissa ja siitä, mitä haaveita hänellä on uran ja henkilökohtaisen elämän varalle.

Myllypuron taitoluisteluklubin päävalmentajana toimiva Papp luisteli itse aikoinaan suomen maajoukkueessa ja edusti Suomea monessa eri kansainvälisessä kilpailussa. Nuori lupaava tähti asui perheensä kanssa Kanadassa, mistä hän lensi useita kertoja vuodessa edustamaan Suomea eri kilpailuihin.

Papp lopetti kilpauran vuonna 2016. Rankat treenit ja tiukka ruokavalio kuuluivat urheilijan arkeen. Papp kertoo, että hänen taitoluisteluvalmentajana työskentelevä äitinsä oli apuna, että ruokailun tarkkailu ja kova treenaaminen ei mennyt yli.

– On ollut välillä kyseenalaista syömistä, kun painosta on puhuttu pienestä asti. Minulla oli niin hyvä kotituki ja fiksu äiti, että pärjäsin. Hän on ollut itse myös luistelija. Äiti ymmärsi ja katsoi etten vedä yli, Papp kertoo.

Nykyään Papp ei mieti juurikaan syömisiään.

– Nyt on ihan päinvastoin, kun ei tarvitse. Luistelu-uran jälkeen oli ensimmäistä kertaa vaihe, kun ei tarvitse olla hoikka. Olen nyt ottanut tosi rennon meiningin. Kun ei kiellä itseltään mitään, niin ei tee edes mieli.

Urheilu-uran jälkeen Papp ei halunnut enää harrastaa liikuntaa vapaa-ajallaan. Treenaaminen tuntui turhalta, jos ei ollut mitään, mitä tavoitella. Vasta koronakesän aikana, hän löysi liikunnasta jälleen iloa.

– Koronan aikana oli niin paljon vapaa-aikaa. Aloin venyttelemään ja pitämään omia hetkiä. Siitä tuli ihan superhyvä olo. Ei liikunnan tarvitse olla vain pakkopullaa.

Tästä syntyikin idea oman yrityksen pyörittämiseen. Papp aikoo järjestää hyvinvointiviikonloppuja ex-luistelija Eveliina Lorekin kanssa. Ystävykset perustivat Oma hetki -nimisen hyvinvointiyhteisön, joka toimii toistaiseksi sosiaalisessa mediassa.

– Minä olen housti ja pidän muun muassa venyttelytunteja, Eveliina tekeeliikkuvuusharjoitteluja sekä hengitysharjoitteita. Meille tulee paikalle aina tukemaan tarkasti valikoidut hyvinvointialan ammattilaiset pitämään luentoja ja erilaisia tunteja. Vielä ei ole mennyt yhtään rahaa yritykseen. Olen itse tehnyt nettisivut ja logot. Olen opiskellun markkinointia Kanadassa, niin on tieto ja taito tähän.

Uusi ura psykologina

Luisteluvalmentajana työskentelevä Papp toivoo tulevaisuudessa tekevänsä työtä lasten ja nuorten psykologina.

– Työskentelen lasten kanssa päivittäin. Lapset ja hyvä olo on ollut lähellä sydäntäni.

Papp on mukana myös Pelastakaa lapset ry:ssä, jossa on kohdannut nyt erityisesti korona-aikana koskettavia kohtaamisia.

– Eniten sen huomaa siinä, kun teen tukihenkilötoimintaa. Lapset pääsevät yleensä pakoon kouluun ja harrastuksiin, ja nyt he eivät pääse minnekään.

Myös luisteluhallien sulkeminen näkyy nuorten hyvinvoinnissa.

– Tosi harmi, että lapset eivät pääse harrastamaan. Olemme tehneet oheisharjoituksia ulkona ja treenejä videopuheluiden välityksellä.

Haaveilee lapsista

Nyt Papp aikoo keskittyä omaan uraansa. Myös omat lapset ovat haaveena tulevaisuudessa.

–Joo totta kai. Katsotaan nyt.

Entinen luistelija seurustelee juontaja Mikko Leppilammen kanssa. Papp kertoo olevansa onnellinen.

– Kaikki on hyvin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja