Missä maskisuositus viipyy? Lääkäriliiton toiminnanjohtaja ei odottelisi enää koronan leviämistä: "Maskit olisivat yksi tapa hidastaa epidemiaa"

Maskipakolle ei ole säädöspohjaa – mitä lääkäriliitossa ajatellaan kasvavista tartuntamääristä? 2:58
Lääkäriliitossa ollaan huolissaan koronatilanteessa – katso videolta mitä maksisuosituksesta ajatellaan?

Lääkäriliiton toiminnanjohtaja Kati Myllymäki kertoi Uutisaamussa, että huoli koronatilanteesta paisuu hetki hetkeltä. Hänen mielestään maskisuositus pitäisi antaa välittömästi. 

Koronavirustilanteen heikkeneminen huolestuttaa Lääkäriliittoa. Tällä hetkellä merkittäväksi kysymykseksi nousee se, onko koronarajoitukset purettu liian aikaisin.

Myllymäki on havainnut myös sen, että välinpitämättömyys ja huolettomuus koronaa kohtaan kasvaa väestötasolla. Kun lähipirissä ei ole havaittu koronaa, ajatellaan kriisin olevan ohi.

– Eihän tämä vielä ole ohi, Myllymäki toteaa.

Hän pitää kasvomaskien käyttöä merkittävänä työkaluna koronaviruksen torjunnassa, vaikka aihe on synnyttänyt ristiriitaista tutkimustietoa.

Maskipakolle Suomessa ei puolestaan ole säädöspohjaa.

Maskisuositusta tarvitaan välittömästi

Yksi asia jäi erityisesti askarruttamaan Myllymäkeä eilisestä sosiaali- ja terveysministeriön koronavirustilanteen tiedotustilaisuudesta.

– Odotetaan, että epidemia tästä laajenisi, ja sitten vasta kenties annetaan maskisuositus. Maskithan olisivat yksi tapa hidastaa epidemian leviämistä, hän summaa.

Myllymäki on vahvasti sitä mieltä, että kaikkien aikuisten tulisi pitää maskeja ennen kuin epidemia kiihtyy lisää. Aikaa ei ole hukattavaksi.

– Minusta maskisuositus voitaisiin antaa nyt, hän toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat