Mirja Vehkaperä käytti vaaleihin kymmeniä tuhansia euroja ja joutuu silti hyvästelemään Brysselin – kuvailee suurta pettymystä: "Tätä sopii jokaisen kokeilla kerran elämässään"

7:29
Kokoomuksen Henna Virkkunen ja perussuomalaisten Jussi Halla-aho vierailivat aamun Huomenta Suomessa analysoimassa vaalitulosta. Katso video!

Keskustan entinen kansanedustaja Mirja Vehkaperä on pian myös entinen europarlamentaarikko. 36 281 äänen saldo ei oikeuttanut Vehkaperää enää jatkamaan Brysselissä.

Keskustan mepeiksi nousivat selkeällä erolla Mauri Pekkarinen ja Elsi Katainen. Näin haukiputaalaisen Vehkaperän kohtalo oli jäädä varasijalle.

– Oma henkilökohtainen äänimäärä lämmitti, mutta tulokseni oli jäädä rannalle. Ei siinä paljoa selittelemistä ole, Vehkaperä miettii MTV Uutisille.

Vaalituloksen aiheuttama tunne on "iso pettymys".

– Tätä sopii jokaisen kokeilla kerran elämässään, että jotain tällaista tapahtuu. Ei tämä ole elämän alku eikä elämän loppu, mutta totta kai olisin toivonut työlleni jatkoa, Vehkaperä purkaa.

Oulun alueella vaikuttanut Vehkaperä kertoo pitäneensä esillä etenkin pohjoisen Suomen asioita. Tulos on pettymys myös tähän peilaten.

– Etelä-Suomi-painotteisuus loistaa meppiporukassakin aika rankasti. Kyllä tämä on vähän erikoinen tulos.

Kampanjointiin kymmeniä tuhansia euroja

Ennakkoon tehtyyn vaalirahailmoituksen mukaan Vehkaperän vaalikampanja maksoi yhteensä 60 000 euroa.

Ilmoituksen mukaan kampanjointiin upposi 20 000 euroa omia säästöjä, tosiasiassa summa oli Vehkaperän mukaan vielä isompi.

– Nythän näitä vaalityöjuttuja siivoillaan. Olen parhaillani viemässä kampanja-autoa tarrojen poiston. Laskut maksellaan, ja katsotaan mihin jäädään, Vehkaperä kertoo puhelimitse.

– Ei näitä voi miettiä sillä tavalla jälkeenpäin. Olen useammat vaalit tehnyt, onnistuen ja osin epäonnistuen, ja laskuja on makseltu aina.

"Mikä minusta tulee isona, sitä en tiedä"

Politiikan realismi näytti vaaleissa Vehkaperälle karun puolensa, eikä hän jatka enää pitkään poliitikkona Brysselissä.

Tulevat suunnitelmat ovat nyt auki.

– Olemme meppejä kesäkuun loppuun asti. Poikien koulut ja hoidot pyörivät normaalisti Brysselissä. Sitten pikkuhiljaa keräilemme itsemme takaisin Haukiputaalle, ja katsotaan mitä tulevaisuudessa on.

– Mikä minusta tulee isona, sitä en tiedä, Vehkaperä naurahtaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja