Mainos

"Minulla on unelma" – kansanjuhlassa Obama ja viihdemaailman tähtiä

Viikon kestäneet juhlallisuudet Martin Luther Kingin vuonna 1963 pitämän puheen kunniaksi huipentuvat tänään Washingtonissa.

King piti afrikkalais-amerikkalaisten kansalaisoikeustaistelun käännekohdaksi luonnehditun "Minulla on unelma" -puheensa tasan 50 vuotta sitten mielenosoituksessa, johon osallistui neljännesmiljoona amerikkalaista. He vaativat tasa-arvoista kohtelua, työtä, vapautta ja äänioikeutta.

Samaan paikkaan, Abraham Lincolnin muistomerkille Washingtonissa odotetaan tänään vähintäänkin kymmeniä tuhansia ihmisiä.

Juhlassa puhuvat muun muassa presidentti Barack Obama ja entiset presidentit Bill Clinton ja Jimmy Carter. Obaman puhetta odotetaan suurella mielenkiinnolla. Siitä ei ole etukäteen tihkunut mitään tietoja.

Oman puheenvuoronsa pitävät myös muun muassa mediapersoona Oprah Winfrey, näyttelijät Forest Whitaker ja Jamie Foxx, entinen suurlähettiläs Andrew Young sekä presidentti Lyndon B. Johnsonin tytär Lynda Johnson Robb.

Paikalla on myös kansalaisoikeusaktiiveja puolen vuosisadan takaa, muun muassa kongressiedustaja John Lewis. Hän oli Kingin ohella yksi puhujista elokuussa 1963.

Kunnon kansanjuhlan tapaan Lincolnin muistomerkin portailla esiintyy myös suuri joukko amerikkalaisia eturivin taiteilijoita.

Päivän viettoon osallistutaan Washingtonin lisäksi kaikkialla Yhdysvalloissa muun muassa soittamalla illalla "vapauden kelloa" – sillä kellonlyömällä kun Martin Luther King lopetti tunteikkaan puheensa 50 vuotta sitten.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.