Minni f. Ronyan suunnittelijat luovat eleganttia ja hienostuneen sporttista muotia

Minni f. Ronya -merkin suunnittelijat Minni Suova ja Anne Törnroos kertovat AVAlle toivovansa eri ikäisten naisten löytävän mallistojensa pariin. Suunnittelijat pyrkivät palvelemaan vaatteillaan eri vartalotyyppejä.

AVAn Muotitietoisen viidennessä jaksossa 2.4.. Maria Veitola vierailee Minni f. Ronyan suunnittelijoiden Minni Suovan ja Anne Törnroosin luona. Kaksikko paljastaa kevään 2013 A Story of a Nereid -malliston idean lähteneen merenneidosta.

– A Story of a Nereid on tarina nuorekkaasta, mutta kokeneesta ja paljon matkustelleesta merenneidosta. Mallisto vie matkalle vedenalaiseen maailmaan, jossa odotetaan pullopostia kadonneelta rakkaalta ja sukelletaan aarteita meren pohjasta. Inspiraationa ovat olleet trooppiset vedet ja syvyyksien maisemat. Malliston muodot, materiaalit ja värimaailma heijastelevat vahvasti tätä ideamaailmaa, Suova ja Törnroos kuvailevat.

Malliston taustalla on myös vahvasti ajatus esineisiin kätkeytyvistä tarinoista ja muistoista. Minni f. Ronyalle tyypillisesti kokonaisuus on elegantti ja hienostuneesti sporttinen. Urheilulliset elementit ovat tässä mallistossa surffauksen, sukelluksen ja kalastuksen inspiroimia.

– Mallistoa lähdettiin suunnittelemaan keskustelujen ja ideakuvien keräämisen kautta. Puhuimme paljon aiheesta, erityisesti muistojen liittymisestä esineisiin. Tarinan keskeinen hahmo Nereid tarkoittaa antiikin mytologiassa merenneitoa. Vaikka taustatarinan hahmo on myyttinen, siihen voi kuitenkin samaistua monelta kantilta; rakkauden kaipuu, seikkailullisuus, kaukokaipuu, kaksikko kertoo.

Vaatteita kaikille ikäpolville ja vartalotyypeille

Suunnittelijat eivät halua rajata kohderyhmäänsä liikaa.

– Olisi hienoa, jos asiakkaita löytyisi eri ikäryhmistä. Pyrimme palvelemaan eri vartalotyyppejä. Hinnan puolesta vaatteet eivät ole kertakäyttökuluttajille. Jokaisessa mallistossa on oma vahva maailmansa, johon käyttäjän toivotaan samaistuvan.

Minni f. Ronyan naista suunnittelijat kuvailevat poikatyttöhenkiseksi, intellektuelliksi, nörtiksi, rohkeaksi, itsevarmaksi ja seikkailunhaluiseksi, joka yhdistelee asuja rohkeasti juhlaan ja arkeen.

– Yhdistelmä sporttisuutta ja hienostuneita räätälöityjä vaatteita, naiset kiteyttävät.

Tulevaisuudensuunnitelmia kysyttäessä Suova ja Törnroos kertovat elävänsä mieluummin nykyhetkessä.

– Menemme mieluiten päivä kerrallaan, kuin maalaillen liian kauas tulevaisuuteen suuntautuvia kuvia. Alan luonne on kuitenkin kiinni ajassa ja tässä hetkessä. Työstämme tulevaa mallistoa ja projekteja ensi vuoden alkuun. Haaveilemme siitä, että voimme keskittyä enemmän luovuuteen.

Ulkomailta positiivista palautetta

Kaksikko arvostaa useita alan pienyrittäjiä.

– Arvostus alalla toimivia pieniä yrityksiä kohtaan on kasvanut oman kokemuksen kautta.

Minni f. Ronyan mallistot on esitelty joka vuosi kansainvälisesti messuilla Pariisissa ja New Yorkissa. Jälleenmyyjiä on Japanissa ja Venäjällä.

– Vastaanotto on ollut positiivinen ja välillä myös kriittinen, olemme oppineet paljon messujen kautta, Törnroos ja Suova kiittelevät.

Suomalaisten pukeutuminen saa suunnittelijoilta myönteistä palautetta.

– Helsingissä pukeudutaan yleisesti ottaen ihan yhtä hyvin kuin muuallakin Euroopassa. Helsingin ulkopuolella tarjonta vaatteista on suppeampaa, joka näkyy katukuvassa,

Ensi keväänä suunnittelijat toivovat luonnollisesti näkevänsä suomalaisten yllä enemmän Minni f. Ronyaa ja enemmän värejä.

MUOTITIETOINEN-uusinnat AVAlla tiistaisin klo 16.30

Lue myös:

AVA

Kuvat: AVA, Minni f. Ronya

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja