Mainos

Minneapolisin siltaturman selvittely alkoi

Useita autoja syöksyi veteen moottoritiesillan romahdettua veteen eilen iltapäivällä. Onnettomuus vaati ainakin neljä kuolonuhria, mutta luvun uskotaan nousevan. Kateissa on edelleen 20-30 ihmistä.

Minneapolisin siltaturmasta selvinneiden kertomukset ovat järkyttävää kuultavaa. - Iskin jalkani jarrulle ja näin jotain edessäni katoavan, ja sitten autoni oli nokka alaspäin, kuvasi Texasista kotoisin oleva Dennis Winegar.

- Me vain putosimme, putosimme, putosimme, muisteli hänen vaimonsa Jamie Winegar CNN-uutisille. - On uskomatonta, että selvisimme hengissä.

- Se oli kuin elokuvasta, se oli hyvin pelottavaa, kuvasi Catherine Yankelevich. Vuoden 1994 Kalifornian maanjäristyksestä selvinnyt nainen oli kauhuissaan. - En olisi koskaan uskonut, että jotain tällaista tapahtuisi täällä.

Uhrimäärän uskotaan nousevan

Ihmeenä pidetään myös sitä, että sillalla olleessa koulubussissa olleet lapset pelastuivat. Retkeltä palaavassa bussissa oli 52 lasta ja kahdeksan valvojaa. Nuorimmat lapsista olivat vasta nelivuotiaita. Linja-autossa olleet selvisivät ruhjeilla ja naarmuilla.

Sillan romahduksessa on vahvistettu kuolleen neljä ihmistä, mutta luvun tiedetään nousevan, sillä kateissa on jopa kolmekymmentä ihmistä. Ainakin 80 ihmistä loukkaantui turmassa.

Pelastustoimet oli keskeytettävä eilisiltana, kun pimeys laskeutui. Sukeltajat palasivat veteen heti aamun valjettua. Joessa siltaromun seassa olevan noin 50 auton tutkimiseen menee viranomaisten mukaan useita päiviä.

Rakenteet pettivät

Vilkasliikenteinen silta romahti eilen iltapäivällä kesken iltapäiväruuhkan. Tapahtumahetkellä sillalla olevat autot ajoivat hyvin hitaasti, ja puskuri puskurissa. CNN:n käsiinsä saama turvakameraan video näyttää selkeästi, kuinka silta yksikertaisesti antoi periksi ja romahti veteen.

- Me emme tiedä vielä romahduksen syytä, sanoi Minneapolisin palopäällikkö Jim Clack. Hänen mukaansa rakenteiden pettäminen on kuitenkin todennäköisin syy.

Maan liikenneministeriön vuonna 2005 tekemässä tutkimuksessa silta todettiin "rakenteellisesti puutteelliseksi". Jo vuonna 2001 tehdyssä tarkastuksessa sillassa havaittiin metallin väsymisen merkkejä.

CNN-uutisten mukaan osavaltion liikenneministeriö oli tietoinen sillan kunnosta tehdystä raportista. Siltaa korjattiin parhaillaan, mutta korjaustyöt eivät koskeneet rakenteita.

Yhdysvaltain sisäisestä turvallisuudesta vastaavat viranomaiset eivät usko tapahtumalla olevan kytköksiä terrorismiin.

Minneapolisin ja St Paulin kaksoiskaupungit yhdistävällä sillalla kulkee päivittäin arviolta 100 000 autoa. Turmahetkellä vain kaksi sillan kaistoista oli käytössä remonttitöiden vuoksi.

Moottoritiesilta romahti kesken ruuhka-ajan Minneapolisissa Yhdysvalloissa (Kuva: CRAIG LASSIG /epa)

Moottoritiesilta romahti kesken ruuhka-ajan Minneapolisissa Yhdysvalloissa (Kuva: CRAIG LASSIG /epa)

(MTV3-Reuters-AFP-CNN-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.