Minkä meikkituotteen voi ostaa nuorelle tytölle lahjaksi? Asiantuntija vinkkaa

Oletko pohtinut ostavasi lahjaksi perheen pienimmille prinsessoille tai nuorille meikkituotteen? Kauneuden asiantuntija vinkkaa, millainen paketti sopisi vietäväksi yhtä tärkeää neuvoa noudattaen: muista aina kysyä lupa vanhemmilta.

Monet perheen pienimmät prinsessat rakastavat laittautumista ja prinsessaleikkejä, ja haluaisivatkin jo kovasti kokeilla äidin meikkipussin antia. Kauneuden asiantuntija Tarja Gallacher kertoo, että kynsilakka on yleensä ensimmäinen kauneustuote, jota kokeillaan jo pienenä.

– Toinen tuote, joka sopii vähän vanhemmille kouluikäisille, on huulikiilto, Gallacher vinkkaa.

– Kynsilakka tai huulikiilto ovatkin kivoja ja helppoja tuotteita, jotka uskaltaa viedä perheen nuorimmille lahjaksi. Täytyy kuitenkin kunnioittaa sitä, mitä mieltä vanhemmat ovat, Gallacher muistuttaa.

Kauneuden asiantuntija vinkkaakin, että ennen paketointia kannattaa kysyä lupa vanhemmilta.

– Itse kysyn tutuiltani aina etukäteen, saanko tuoda mukanani lahjaksi esimerkiksi kivoja kynsilakkoja. Olisi ikävää antaa lahjaksi jotain, josta äiti ei sitten tykkääkään, ja joka joudutaan ottamaan pois. Siitä tulee vain kaikille paha mieli.

Asiantuntijan mukaan yleensä äidit ja tyttäret käyvät etukäteen keskustelua siitä, milloin meikkaamisen aloittaminen on ajankohtaista ja mitä tuotteita nuori saa käyttöönsä.

– Sanoisin, että 11–13-vuotiaana aletaan kiinnostua toden teolla meikeistä. Ensimmäisenä kiinnostutaan ripsiväristä, puuterista ja huulikiillosta, Gallacher kuvailee.

– Sanon aina, ettei meikkaaminen vaarallista ole. Enemminkin se, ettei meikkiä pestä, on ikävämpi juttu. Sanonkin aina äideille, että hankithan tyttärellesi myös puhdistustuotteet. Meikit tulee aina putsata pois, ja se onkin mielestäni tärkein viesti, ehdottomasti.

Lue myös:


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat