Ministerit Haatainen ja Mikkonen pyytävät selvitystä Maahanmuuttovirastolta viime päivien kohu-uutisiin liittyen – "Tarvitaan asennemuutosta"

Migri vastaa samaansa rajuun kritiikkiin mongolialaishoitajan tapauksessa – viraston ylijohtaja haastattelussa 10:22
Maahanmuuttovirastolle tyly palautevyöry mongolialaisen hoitajan tapauksesta – ylijohtaja: "Hyvin kriittistä, hyvin suoraan ja hyvin paljon"

Työministeri Tuula Haatainen (sd.) ja sisäministeri Krista Mikkonen (vihr.) ovat tekemässä Maahanmuuttovirasto Migriin selvityspyyntöä liittyen mongolialaisen sairaanhoitajan tapaukseen. 

Haatainen kertoi selvityspyynnöistä tänään eduskunnassa MTV Uutisille.

Helsingin Sanomien viikonloppuna julkaiseman jutun mukaan Maahanmuuttovirasto Migri antoi kielteisen oleskelupäätöksen ja teki poliisille tutkintapyynnön mongolialaisesta sairaanhoitajasta, joka oli suorittanut opintonsa Suomessa ja kävi Suomessa töissä.

Saatuaan syyttämättäjättämispäätöksen, voitettuaan Maahanmuuttoviraston oikeudessa ja saatuaan oleskeluluvan, hän päätti muuttaa Suomesta pois.

Haataisen mukaan lupakäytäntöjä on jo sujuvoitettu. Hän katsoo, että tarvitaan myös asenteellista muutosta.

– Maahanmuuttoviraston tausta on ehkä historiassa ollut sellainen, että on selvitetty syitä, miksi Suomeen ei voisi tulla, sanoo Haatainen.

Haatainen kertoo, että hallituksen sisällä on käyty keskustelua siitä, miten työlupien myöntäminen olisi järkevintä organisoida.

Ministerit haluavat Migriltä selvityksen myös toisesta tapauksesta, jossa Ylen mukaan Maahanmuuttovirasto on myöntänyt työlupia thaimaalaisille naisille hierontatyötä varten ilman, että ihmiskauppaa torjuvat viranomaiset ole olleet siitä tietoisia.






Lue myös:

    Uusimmat