Ministeriö suunnittelee tukipakettia urheiluseuroille, asia pöydällä jo ensi viikolla – "Olisi tarkoitus vastata tähän akuuttiin kriisiin"

36:08
Videolla Tulosruudun juttu Hanna Kososen kommenteista.

Ministeriö suunnittelee parhaillaan urheilu- ja kulttuuritoimijoille annettavaa tukipakettia. Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kososen mukaan asiaa käsitellään ensi viikolla.

Maailmalla kulovalkean tavoin leviävä koronavirus on aiheuttanut harmaita hiuksia useille yrityksille ja järjestöille. Urheilutoimijatkaan eivät ole välttyneet taloudelliselta ahdingolta, kun kaikki urheilutoiminta on pysähdyksissä korkean leviämisriskin vuoksi.

Monet suomalaiset urheiluseurat ovat jo aloittaneet yt-neuvotteluita hillitäkseen taloudellisia haasteitaan. Mitä pidemmälle koronaviruksen vaikutukset venyvät, sitä suuremmassa pulassa seurat ja yhteisöt ovat. Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonenkin on huolissaan tilanteesta.

– Tietenkin seurojen taloudelliset menetykset ja toimintaedellytysten vaikeutuminen ovat tiedossa. Huoli on kova näistä liikuntakentän toimijoista, seuroista ja järjestöistä, jotka ovat tosi paljon tuottaneet meille kaikille iloa ja liikunnan riemua vuosien saatossa, Kosonen toteaa MTV Urheilulle.

– Kuinka me selvitään kriisin aikana näistä tilanteista, mutta millä tavalla tämä kenttä voi kriisin jälkeen. Tarvitsemme urheilu-, liikunta-, kulttuuri-, kirkko- ja kansalaisyhteiskuntaa tosi paljon tämän kriisin jälkeenkin. Senkin takia, että tässä on luvassa ennennäkemätön nousu ja tarve sille nousulle. Urheilua ja liikuntaa, jos mitä, siellä tarvitaan, Kosonen jatkaa.

Ministeriö on käynnistänyt jo toimet urheiluseurojen ja lajiliittojen tukemiseksi. Ministeri Kosonen on käynyt keskusteluita niin Suomen Olympiakomitean kuin eri lajiliittojenkin kanssa, jotta tilanteen kokonaiskuva urheilun saralta olisi jokaisella tiedossa.

Parhaillaan suunnitteilla olevaa urheilun tukipakettia on määrä käsitellä ministeriössä ensi viikolla.

– Meillä vahvana tavoitteena saada ensi viikon kehysriihessä, kun valmistellaan myös talousarvio, tämä paketti liikunta, kulttuuri- ja nuorisojärjestöille. Tätä olemme valmistelleet yhdessä ministeriössä, Kosonen kertoo.

– Nyt nimenomaan olisi tarkoitus vastata tähän akuuttiin kriisiin, mikä meillä on olemassa, jotta tämän vaikean ajan yli yhdessä päästään, Kosonen painottaa.

Urheilun puolelta tuki kohdistuu ensisijaisesti seuroihin, lajiliittoihin ja urheiluopistoihin, mutta ministeriö ei kuitenkaan ole unohtanut muita hädässä olevia toimijoita.

– Erityisesti seurat, lajiliitot ja urheiluopistot ovat meillä fokuksessa. Näihin pyritään ensi viikolla ratkaisua saamaan, Kosonen kertoo.

– Meillä on yritystoimijoita, mutta on myös järjestö-, seura-, yhdistys- ja jopa säätiöpohjaisia toimijoita, jotka tarvitsevat toisenlaiset mekanismit, jottei mikään näistä tahoista putoaisi väleihin. Olemme yrittäneet sitä katsoa ministeriössä tarkasti, että löytyy jokaiselle taholle tukimekanismi, jolla voidaan auttaa, Kosonen vakuuttaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja