Mainos

Ministerien sidonnaisuudet julki: Näitä he omistavat

Kokoomuslainen sisäministeri Petteri Orpo omistaa kohtuullisen määrän suomalaisyhtiöiden osakkeita.

Osakesalkkuun kuuluvat valtioneuvoston sidonnaisuusilmoituksen perusteella: Biotie Therapies 5000 kappaletta, Kone 60 kpl, Metso 50 kpl, NesteOil 150 kpl, Nokia 802 kpl, Oriola-KD B 240 kpl, UPM 300, Ponsse 200 kpl, Raisio 500 kpl ja Talvivaara 6500 kappaletta.

Lisäksi Orpo omistaa osuuksia OP:n sijoitusrahastoissa. Hän kuuluu myös Turun Messukeskuksen hallintoneuvostoon, Snellman-säätiön hallitukseen ja TPS-säätiön hallitukseen. Hän on myös Varsinais-Suomen Kansallissäätiön puheenjohtaja.

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisellä (kesk.) on velkaa 274 000 euroa – pääosin asunnon ja vapaa-ajanasunnon hankkimisesta johtuvaa. Vehviläinen on myös raha-automaattiyhdistyksen hallituksen jäsen.

Peruspalveluministeri Juha Rehula (kesk.) omistaa muun muassa yksiön Helsingissä, tontin Hollolassa ja metsämaata Mäntsälässä. Velkaa hänellä on – osin yhdessä vaimon kanssa – vajaa 150 000 euroa.

Lenita Toivakka (kok.) omistaa pienen siivunperheyritys CM-Toivakka Oy:stä. Hänellä on myös yhdessä puolison kanssa asunnot Helsingissä ja Mikkelissä sekä vapaa-ajan asunto ja metsätila sekä puolikas sijoitusasunnosta Helsingissä.

Toivakka on myös Kokoomuksen Naisten Liiton puheenjohtaja, Etelä-Savon maakuntavaltuuston jäsen, Mikkelin kaupunginvaltuuston jäsen ja NaSy – Naiset Yhdessä ry:n puheenjohtaja.

Ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasosella (kok.) on rivitaloasunto Forssassa yhdessä puolison kanssa. Asuntovelkaa heillä on yhteensä lähes 600 000 euroa. Grahn-Laasonen on myös Naiset Yhdessä Ry:n hallituksen jäsen.

Keskustalainen maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen on myös osakesäästäjä. Omistuksiin sidonnaisuusilmoituksen mukaan kuuluvat: Afarak group 2000 kpl, Componenta 690 kpl, Metso 70 kpl, Outokumpu 480 kpl,Outotec 400 kpl, Pöyry 400 kpl ja Valmet 70 kpl.

Lisäksi Tiilikainen omistaa 20 hehtaarin maatila, kolmanneksen noin 40 hehtaarin metsätilasta ja kuudesosan noin 45 hehtaarin metsätilasta. Hänellä on omakotitalo Ruokolahdella ja asunto-osake Helsingissä.

Tiilikainen on myös WWF:n hallintoneuvoston jäsen.

Olli Rehnillä asunto-omaisuutta

Elinkeinoministeri Olli Rehnillä (kesk.) on Exel Oy:n osakkeita ja rahasto-osuuksia hiukan yli 30 000 euron edestä. Rehnillä on velkaa yli 400 000 euroa. Rehn omistaa yhdessä puolisonsa kanssa asunnon Helsingissä, kesäasunnon Mikkelissä ja sijoitusasunnot sekä Helsingissä että Mikkelissä.

Rehnin luottamustoimia ovat muun muassa Maailman talousfoorumin (WEF) julkisen talouden ja sosiaaliturvan neuvoston puheenjohtajuus sekä Women in Parliaments Global Forumissa (WIP), hallintoneuvoston jäsenyys.

Puolustusministeri Jussi Niinistöllä (ps.) on asuntolainaa yhdessä vaimonsa kanssa vajaat 170 000 euroa. Lisäksi hän on Paasikiviseuran valtuuskunnan ja Nurmijärven valtuuston jäsen.

Perussuomalaisten työministeri Jari Lindströmillä on velkaa asunnon ja kesäasunnon hankinnasta yhteensä hiukan alle 130 000 euroa. Lisäksi Lindström on Kouvolan kaupunginvaltuuston toinen varapuheenjohtaja sekä Kymenlaakson liiton hallituksen jäsen.

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylällä (ps.) on asuntolainaa 35 000 euroa. Lisäksi hän on Perussuomalaisten ajatuspaja Suomen Perustan ja Lapin Liiton hallituksen jäsen.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.