Keskeiset asiat yhä ratkaisematta: Postilakko jatkuu, PAU osoittaa mieltä Eduskuntatalolla

Postin työriitaan ei saatu ratkaisua keskiviikon neuvotteluissa, joten postilakko jatkuu.

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU tviittasi myöhään illalla, että sopua ei ole löytynyt eikä uutta sovintoehdotusta ole jätetty. PAUn mukaan osapuolet kävivät päivän aikana neuvotteluja eri asioista, mutta keskeiset asiat ovat edelleen ratkaisematta.

PAU kertoi, että sovittelun jatko jäi sovittelijan uuden ilmoituksen varaan. PAUn aktiivit järjestävät tänään mielenosoituksen Eduskuntatalon edustalla.

Työriidan keskiössä työehtosopimuksen vaihtamista koskeva kiista

PAU hylkäsi valtakunnansovittelijan sovintoesityksen tiistaina. PAUn näkemyksen mukaan esitys oli tehty työnantajan tavoitteiden pohjalta. Palvelualojen työnantajat Palta olisi hyväksynyt ehdotuksen.

Työriidan keskiössä on Postin noin 700 pakettilajittelijan työehtosopimuksen vaihtamista koskeva kiista. Lajittelijat siirtyivät toisen työehtosopimuksen piiriin tämän kuun alusta. Uudessa sopimuksessa työnantajapuolta edustaa Medialiitto ja työntekijöitä Teollisuusliitto.

STT:n tietojen mukaan valtion omistajaohjausosasto antoi aiemmin syksyllä tukensa Postin pakettilajittelijoiden siirrolle toiseen työehtosopimukseen. STT:n tietojen mukaan omistajaohjausosasto antoi tukensa kokonaisratkaisulle, johon kuuluu myös 27 kuukauden siirtymäaika.

Posti ja valtion omistajaohjaus keskustelivat asiasta loppukesästä ja alkusyksystä.

Posti ilmoitti tiistaina, ettei se aio kumota päätöstään siirtää 700 pakettilajittelijaa toisen työehtosopimuksen piiriin.

Lue myös:

    Uusimmat