Mainos

Ministeri kouluturvallisuudesta: Opettajille koodisana ja hälytysnappi

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) kannattaa ajatusta, jonka mukaan koulujen vaaratilanteisiin voitaisiin tarvittaessa varautua erityisellä koodisanalla.

Ajatuksen nosti esille Aamulehden haastattelema Helsingin pelastuskoulun rehtori Matti Waitinen, jonka mukaan koodisanan ohella keskusradiosta kuuluva tietty äänimerkki tai musiikkikappale voisi varoittaa opettajia kouluun tulleesta ulkopuolisesta tunkeutujasta. Koodia ei saisi kuitenkaan lapsille kertoa.

Räsänen perustelee koodisanan käyttöönottoa kouluturvallisuuden parantamisella.

– Jokaisella koululla on yhdyshenkilö poliisista, jonka kanssa koulun henkilökunta voi sopia eri turvallisuusvaihtoehdoista. Tämmöinen koodi on yksi mahdollisuus, Räsänen kertoo MTV3 Uutisille.

Hänen mukaansa jokaisen koulun tulee kuitenkin itse puntaroida itselle parhaiten sopivia turvallisuusvaihtoehtoja. Yksi vaihtoehto on myös esimerkiksi hälytysnapit, joita käytetään myös pankeissa.

– En sulkisi pois hälytysnapinkaan mahdollisuutta. Koulujen turvallisuusohjeistukset ovat kuitenkin salaisia, eivätkä ne saa valua julkisuuteen, Räsänen kertoo.

Hän kantaa syvän huolen suomalaisten koulujen turvallisuudesta tällä hetkellä. Räsäsen mielestä kouluissa on tapahtunut viime aikoina liian paljon ikäviä välikohtauksia.

Viimeisin välikohtaus tapahtui viime viikon perjantaina Oriveden yhteiskoulussa, kun 23-vuotias mies tunkeutui kouluun aseen kanssa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.