Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Minileivokset kevyellä mustikkamoussella

Julkaistu 06.08.2009 08:00

Mustikka ja sitruunarahka on mainio makuyhdistelmä. Kokeile herkullisia minileivoksia mustikkamoussella. Yksi raikas makupala sisältää 130 kaloria.

20 kappaletta:
1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)

Täyte:
1½ dl mustikkahilloa

Kevyt mustikkamousse:
3 dl mustikoita
½ dl vettä
4 liivatetta
1 dl vaahtoutuvaa kermavalmistetta (esim. Flora Vispi 20 %)
1 dl sitruunarahkaa
1 tl vaniljasokeria
2 munanvalkuaista
2 rkl (ruokokide)sokeria

Koristeeksi:
mustikoita ja tuoretta minttua

1. Ota taikinalevyt erilleen sulamaan. Jaa molemmat sulaneet levyt kymmeneen osaan ja taputtele palaset pienten piirasvuokien pohjille ja reunoille. Kypsennä piiraspohjia sellaisenaan 200-asteisen uunin keskitasolla noin 6 minuuttia. Jäähdytä pohjat.

2. Valmista mousse: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Survo 1 dl mustikoita haarukalla ja lisää siihen ½ dl vettä. Kiehauta mustikkasurvos mikrossa tai kattilassa ja liuota joukkoon valutetut liivatteet. Vaahdota kevytkermavalmiste ja lisää vaahtoon rahka ja vaniljasokeri. Vatkaa munanvalkuaiset ja sokeri vaahdoksi erikseen. Kaada huoneenlämpöiseksi jäähtynyt liivatemehu nauhana ja sekoittaen rahkavaahtoon. Lisää joukkoon mustikat ja lopuksi varovasti valkuaisvaahto.

3. Levitä leivospohjille hillo ja sen päälle mustikkamousse. Siirrä leivokset viileään jähmettymään puoleksi tunniksi. Koristele mustikoilla ja mintulla.

VINKKI: Kokeile karpaloilla tai puolukoilla ja karpalo- tai puolukkahillolla!

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijatÄlä tee tätä joulutorttuvirhettäReijo Laatikaiselta tärkeä muistutus monivitamiinipillereistäYmmärrätkö suomalaiset murresanat? Testaa tietosi!Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita"Sehän lähti ihan lapasesta" – Sanna testasi, kuinka vaikea on saada auto hallintaan liukkaalla kelillä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 09:07
    Tekoäly

    Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijat

  • 08:43
    Leivonta

    Älä tee tätä joulutorttuvirhettä

  • 06:44
    Vitamiinit

    Reijo Laatikaiselta tärkeä muistutus monivitamiinipillereistä

  • Eilen19:12
    Testit

    Ymmärrätkö suomalaiset murresanat? Testaa tietosi!

  • Eilen18:04
    Takaisinvedot

    Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita