Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Minileivokset kevyellä mustikkamoussella

Julkaistu 06.08.2009 08:00

Mustikka ja sitruunarahka on mainio makuyhdistelmä. Kokeile herkullisia minileivoksia mustikkamoussella. Yksi raikas makupala sisältää 130 kaloria.

20 kappaletta:
1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)

Täyte:
1½ dl mustikkahilloa

Kevyt mustikkamousse:
3 dl mustikoita
½ dl vettä
4 liivatetta
1 dl vaahtoutuvaa kermavalmistetta (esim. Flora Vispi 20 %)
1 dl sitruunarahkaa
1 tl vaniljasokeria
2 munanvalkuaista
2 rkl (ruokokide)sokeria

Koristeeksi:
mustikoita ja tuoretta minttua

1. Ota taikinalevyt erilleen sulamaan. Jaa molemmat sulaneet levyt kymmeneen osaan ja taputtele palaset pienten piirasvuokien pohjille ja reunoille. Kypsennä piiraspohjia sellaisenaan 200-asteisen uunin keskitasolla noin 6 minuuttia. Jäähdytä pohjat.

2. Valmista mousse: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Survo 1 dl mustikoita haarukalla ja lisää siihen ½ dl vettä. Kiehauta mustikkasurvos mikrossa tai kattilassa ja liuota joukkoon valutetut liivatteet. Vaahdota kevytkermavalmiste ja lisää vaahtoon rahka ja vaniljasokeri. Vatkaa munanvalkuaiset ja sokeri vaahdoksi erikseen. Kaada huoneenlämpöiseksi jäähtynyt liivatemehu nauhana ja sekoittaen rahkavaahtoon. Lisää joukkoon mustikat ja lopuksi varovasti valkuaisvaahto.

3. Levitä leivospohjille hillo ja sen päälle mustikkamousse. Siirrä leivokset viileään jähmettymään puoleksi tunniksi. Koristele mustikoilla ja mintulla.

VINKKI: Kokeile karpaloilla tai puolukoilla ja karpalo- tai puolukkahillolla!

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Mihin kumppanit katosivat somesta? Poikaystäviä moititaan nyt noloiksiErikoinen käänne Kristan juhlissa: Tuikkukupit räjähtelivät rikki yksi toisensa jälkeenVoiko tekoälyn valjastaa peltipoliisien avuksi Suomessakin? Tiesitkö? Laivan buffetista voi saada alennusta tietyssä tapauksessaBlack Friday on riskialtis tarjousviidakko – erityisesti näitä asioita rikolliset hyödyntävätTämä ruoka houkuttelee suomalaiset risteilylle – nyt laivoille keksittiin uusi valttikortti
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 07:59
    Seksi ja parisuhde

    Mihin kumppanit katosivat somesta? Poikaystäviä moititaan nyt noloiksi

  • 06:29
    Mitä ihmettä?

    Erikoinen käänne Kristan juhlissa: Tuikkukupit räjähtelivät rikki yksi toisensa jälkeen

  • Eilen18:52
    Liikennevalvonta

    Voiko tekoälyn valjastaa peltipoliisien avuksi Suomessakin?

  • Eilen16:59
    Ruoka

    Tiesitkö? Laivan buffetista voi saada alennusta tietyssä tapauksessa

  • Eilen13:29
    Black Friday

    Black Friday on riskialtis tarjousviidakko – erityisesti näitä asioita rikolliset hyödyntävät