Minestrone

Kuva: Finfood Lihatiedotus / Sanna Peurakoski, Piquant
Kuva: Finfood Lihatiedotus / Sanna Peurakoski, PiquantCopyright MTV Oy 2003, Finfood Lihatiedo
Julkaistu 08.03.2004 16:10(Päivitetty 01.03.2005 14:31)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1-2 sipulia
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 2 perunaa
  • 1 palsternakka
  • 1 tlk (400 g) säilöttyjä tomaatteja tai tomaattimursketta
  • 1 l vettä
  • kasvis- tai lihaliemikuutio
  • 1 pieni purjo
  • 1 punainen paprika
  • 250 g savukinkkua suikaloituna
  • 1-2 dl pastaa, esim. vermiselliä
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl oreganoa
  • basilikaa

Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulinkynnet. Hauduta silppua hetki öljyssä ison kattilan pohjalla. Lisää kattilaan suikaloidut porkkanat, perunat ja palsternakka. Kypsennä hetki ja lisää tomaatit, vesi ja liemikuutio. Keitä kasvikset lähes kypsiksi ja lisää renkaiksi leikattu purjo, suikaloitu paprika ja kinkku. Keitä 10 minuuttia. Lisää pasta ja mausteet. Sekoita ja kypsennä. Tarjoa lisänä juustoraastetta.

Kuva: Studio Piquant, Sanna Peurakoski

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle