Miltä seksi tuntuu? Miehen seksikysymys poiki naisilta ronskeja heittoja orgasmitta jäämisestä – "Kuin olisit aivastamassa, mutta sitä ei koskaan tapahdu"

Iso O - matka hekuman huipulle 8:10
KATSO MYÖS: Miksi naiset teeskentelevät orgasmin? Videolla asiaa naisten orgasmeista.

Nuoren miehen seksikysymykseen tulvi ivallisen koomisia vastauksia naisilta.

Kun Owen-niminen nuori mies kysäisi kuin ohimennen TikTok-videollaan, miltä seksi naisista tuntuu, hän ei kenties odottanut vastausvyöryä, jonka lopulta sai. Vastausten sisältö itsessään yllätti kenties myös.

Sen sijaan, että kommenttikenttään olisi tulvinut suurta hehkutusta naisilta, naiset alkoivatkin ladella totuuksia ja erilaisia vertauskuvia siitä, miltä seksi heistä itse asiassa usein tuntuu.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Muun muassa näin naiset kuvailivat seksiä miehen kanssa

Owenin videota on katsottu yli seitsemän miljoonaa kertaa, ja se on kerännyt kymmeniätuhansia kommentteja sekä yli 800 000 tykkäystä.

Kommentteihin heijastui hyvinkin vahvasti niin kutsuttu orgasmikuilu, jolla viitataan ilmiöön, jossa orgasmit jakautuvat hyvinkin epätasaisesti heteromiesten ja -naisten kesken. Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että siinä missä 95 prosenttia heteromiehistä sai orgasmin liki jokaisella seksikerralla, vain 65 prosenttia heteronaisista voi sanoa samaa. Yhdynnässä orgasmin sai tutkimuksen mukaan vain 35 prosenttia heteronaisista.

Muun muassa näin surkuhupaisin tavoin orgasmikuiluun ilmeisen tottuneet naiset kuvailivat seksiä.

– Kun joku raapii selkääsi, mutta jättää huomiotta sen kohdan, jota oikeasti kutittaa, kuvaili eräs.

– Se on vähän sama kuin se, kun lapsesi auttavat sinua kotitöissä, ja sanot, että he tekivät hyvää työtä, mutta päädyt tekemään homman itse, kuvaili toinen. 

– Se on kuin kuuntelisit suosikkikappalettasi, mutta se menee paussille juuri ennen parasta kohtaa.

– Kuin olisit aivastamassa, mutta sitä ei koskaan tapahdu. 

– Tiedäthän [sen tunteen], kun olet tekemässä ryhmätyötä, mutta jotta se valmistuisi, päädyt tekemään kaiken itse. Vähän niin kuin sellaista...

– Se on vähän kuin kuuntelisit lempibiisiäsi autossa, mutta Google Maps alkaa antaa ohjeita kertosäkeen aikana. 

– Kun vahingossa suljet Spotifyn swaippaillessasi pois muita sovelluksia. 

– Se on vähän kuin katsoisit, kun joku toinen siivoaa. Arvostat elettä, mutta tiedät, että sinun pitää tehdä se itse myöhemmin.

– Kun näet tarjoilijan ruoan kanssa, mutta hän meneekin toisen pöydän luo.

– Tuntuu kuin minun olisi pitänyt tähän mennessä voittaa jo 15 Emmyä ja 25 Oscar-palkintoa. Ehkä People's Choice Award myös..., lateli eräs.

– Se on näyttelijän ura, totesi toinenkin.

Owen julkaisi myöhemmin niin sanottuna stitchina videon, jolla TikTok-käyttäjä Ediza Ferris repeilee naisten laukomille kommenteille.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Näin kommentoi seksikolumnisti

Järjettömään suosittuun videoon otti kantaa myös suorapuheisuudestaan tuttu seksikolumnisti Nadia Bokody. Aiemmissa kolumneissaan Nadia on esimerkiksi selittänyt, miksi "useimmat miehet ovat surkeita sängyssä" ja opastanut miehiä naisen kiihottamiseen.

Vaikka moni hittivideon kommentti olikin koominen, piilee taustalla Nadian mielestä nimenomaan surullinen totuus iänikuisesta orgasmikuilusta. Nadia uskoo, että valitettavan harvoin naiset uskaltavat pitää seksin aikana puoliaan, mitä nautintoon tulee.

– Kuulen rutiininomaisesti ystäviltä ja naispuolisilta lukijoilta siitä vaivasta, jonka he näkevät suojellakseen kumppaninsa egoa, silloinkin, kun he harrastavat seksiä, joka ei ole vain epätyydyttävää vaan myös fyysisesti kivuliasta. Joskus nämä naiset väittävät, etteivät pidä seksistä tai ettei heillä yksinkertaisesti ole voimakasta libidoa, mutta kokemukseni mukaan tämä on harvoin totuus, Bokody kirjoittaa News.com.au-sivustolla. 

Nadia kuitenkin uskoo, että nämäkin naiset kykenevät kiihottumaan ja harrastamaan tyydyttävää seksiä, ja useinhan esimerkiksi itsetyydytyksen kautta näin jo onkin. 

– He ovat vain oppineet yhdistämään seksin kumppanin kanssa työlääksi suoritukseksi ja näkevät sen jonain, joka jättää heidät vähäpätöisemmiksi ja tyhjemmiksi kuin, mitä he olivat siihen ryhtyessään.

Nadia kertoo tietävänsä, ettei tieto tule mukavana yllätyksenä miehille, mutta seksikolumnisti uskoo, että mitä enemmän miehillä on tietoa, sitä paremmin he pystyvät omalta osaltaan kaventamaan orgasmikuilua.

Liki puolet suomalaisnaisista kokee yhdyntäorgasmin haastavana

Kaalimadon hiljattaisessa kyselytutkimuksessa selvisi puolestaan, että vaikka suomalaiset arvostavat yhdyntää orgasmin saamisen keinona, 46 prosenttia naisvastaajista kertoi kokevansa orgasmin saamisen yhdynnässä haastavaksi. Miehistä haasteita koki vain 10 prosenttia.

– Yleensä orgasmiongelmat johtuvat psykososiaalista tekijöistä, kuten parisuhdeongelmista, vääristä käsityksistä ja tietämättömyydestä, puutteellisesta tekniikasta, klitoriksen liian vähäisestä kosketuksesta tai käsittelemättömistä traumaattisista kokemuksista. Uusimpien tutkimusten mukaan naisen orgasmikyky voi olla osittain perinnöllinen, mutta tätä on vaikeaa tutkia, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen selittää tiedotteessa.

Naisten orgasmiongelmat voidaan yleisesti jakaa neljään kategoriaan: primaariseen anorgasmiin, sekundaariseen anorgasmiin, paljon aikaa vieviin orgasmeihin ja siihen, että orgasmin saavuttaa yksin, mutta ei kumppanin kanssa.

– Primaarisella anorgasmialla tarkoitetaan, ettei henkilö ole koskaan kokenut saavansa orgasmia, kun taas sekundaarisessa anorgasmiassa orgasmeja on kyllä koettu aiemmin, mutta enää ärsykkeet orgasmin saavuttamiseksi eivät ole riittäviä. Primaarisen anorgasmian taustalla on usein seksikielteisyys tai negatiivinen kuva itsestä, Lavikainen kertoo.

Kuten seksikolumnisti Nadia Bokody, Lavikainenkin muistuttaa, ettei naisilla kuitenkaan ole varsinaisia fysiologisia esteitä saavuttaa orgasmia. Naisen orgasmiin liittyykin usein harhaluuloja siitä, millaisena se pitäisi kokea.

– Naisten keskuudessa esiintyy enemmän kehohäpeää, ja naisen vapaa seksuaalisuus on ollut pitkään tabu. Miehillä orgasmi taas liitetään vahvasti siemensyöksyyn, vaikka laukeaminen ja orgasmi ovat todellisuudessa kaksi eri asiaa, Lavikainen sanoo.

Lähteet: @owenbouressa5/TikTok, News.com.au, Kaalimato

Lue myös:

    Uusimmat