Millainen äiti, sellainen meininki – näin vietätte päivän yhdessä

Sunnuntaina vietetään äitienpäivää. Mitä jos tänä vuonna antaisitkin äidillesi lahjaksi aikaasi?

Äitienpäivälahjan voi aina ostaa kaupasta. Totta. Mutta mitä jos antaisitkin äidillesi tänä vuonna jotain paljon arvokkaampaa – omaa aikaasi?

Katso löydätkö äitisi alla olevista esimerkeistä ja poimi vinkit yhdessäoloon!

Sporttiäiti

Sporttinen äiti pyöräilee töihin, käy jumpassa tai sauvakävelee vähintään muutaman kerran viikossa. Hän luottaa käytännölliseen ja urheilulliseen tyyliin, jonka kulmakivet ovat lenkkarit, tuulitakki ja kovassa vauhdissakin selässä helposti kulkeva reppu. Talvella lasketellaan Lapissa ja kesällä pyöräillään koko perheen voimin.

Mitä tehdä: Menkää yhdessä ulkoilemaan tai harrastamaan, kokeilkaa suunnistusta. Metsät ja kansallispuistot tarjoavat erilaista maastoa ja upeita näkymiä veloituksetta. Pakkaa mukaan eväät.

Uraäiti

Uraäidillä on haastava työ, ja siksi vapaa-aika kortilla. Hän pukeutuu jakkupukuihin ja kantaa mukana suurta nahkaista salkkua tai käsilaukkua, jonne mahtuvat kaikki tärkeät työpaperit. Uraäiti rakastaa työtään, mutta hänellä on kuitenkin usein huono omatunto siitä, että hän ei ehdi viettää kovin paljon aikaa kotona.

Mitä tehdä: Uraäiti kaipaa hetken taukoa arjen kiireestä. Anna äidille hieronta tai valuta ylellinen kylpy. Valmista hänen lempiruokaansa ja kata pöytä kauniiksi.

Reissaajaäiti

Reissaajaäidin sydän haikailee aina jonnekin kauas, missä aurinko paistaa, viini virtaa ja ihmiset hymyilevät. Tämä paljon matkustellut ja maailmaa nähnyt äiti osaa neuvoa mistä löytyvät parhaat rannat, ostosmahdollisuudet, ravintolat ja hotellit.

Mitä tehdä: Menkää kävelylle lähikulmille. Poiketkaa tutuilta reiteiltä sivukujille ja sisäpihoille. Ajakaa bussilla päätepysäkille ja tutustukaa uuteen seutuun. Juokaa kahvia termarista puiston penkillä ja nauttikaa.

Kotiäiti

Kotiäiti on lahjakas ruoanlaittaja ja leipoja, sekä varsinainen kodin hengetär. Tämä äiti pitää kotia arvossa, ja tykkää sisustaa. Kotiäiti on myös näppärä käsistään, ja harrastaa mielellään askartelua, ompelua ja kutomista.

Mitä tehdä: Anna äidillesi vapaapäivä. Pese ikkunat tai tomuta matot. Leivo kakku tai kokkaa päivällinen. Lähtekää yhdessä kävelylle kukkia poimimaan ja kuuntelemaan lintujen laulua. Pakkaa mukaasi mansikoita ja juotavaa.

Hedonistiäiti

Hedonistiäiti arvostaa laatua ja satsaa hyvään oloon. Hän nauttii hyvistä viineistä ja tietää kaupungin parhaat ravintolat sekä herkkukaupat. Hedonistiäiti ei turhia stressaa, vaan pyrkii mieluummin nauttimaan elämän pienistä iloista, sillä ehtiihän kotityöt hoitaa myöhemminkin.

Mitä tehdä: Nauttikaa yhdessä päivästä ja tehkää mitä mieleen tulee. Pelatkaa seurapelejä. Lähtekää kävelylle.

Lue myös:

Äitejä on monenlaisia. Katso Erilaiset äidit:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat