Äitien vinkit: Tällaiset jälkiruoat kruunaisivat äitienpäivän

Itse tehty kakku tai muu leivonnainen kruunaa äitienpäivän herkuttelun. Lue äitien vinkit!

Tuskailetko äitienpäivän leipomusten kanssa? Usein äidit arvostavat itse tehtyä, joten suotavaa onkin, että äiti saa aamukahvin kanssa omin käsin leivotun yllätyksen. Leivontanurkka kyseli erilaisilta äideiltä, mitä he itse jälkiruokalautaselleen äitienpäivänä valitsisivat.

Näin äidit vastasivat:

"Mieluisin olisi ehdottomasti kotona tehty mansikkakakku. Paljon kermavaahtoa ja mansikkarahkaa välissä. Hyvin kosteutettu, pinnalla tuoreita mansikoita ja vieressä yksi punainen ruusu maljakossa."

"Ehkä joku täyteläinen suklaakakku tai sitten vähän raikkaampi mansikkakakku voisi maistua."

"Äidille prinsessakakkua ja vahvaa kahvia. Prinsessakakussa on kaikki, mitä tarvitaan: kermaisuutta, makeutta suloisuutta."

"Kaikkein mieluisin olisi tietysti mikä tahansa lasten itse väsäämä kakkarainen, vaikkapa hapankorppu hillolla. Äitiä ilahduttaa lasten tohotus ja ilo itse tekemästään. Mutta jos tämä ei toteutuisi, niin sitten joku kevyt sitruunalimejuustokakku."

"En juuri jälkiruoista välitä, mutta voisin syödä tätini usein tarjoaman herkun: vähän pilkottuja banaaneja, lakkahilloa tai tuoreita lakkoja sekä pienellä tilkalla lakkalikööriä maustettua kermavaahtoa."

"Ihan ehdottomasti macaronsit. Mies kysyi, että haluanko, että hän leipoo. Käskin hakemaan macaronsit kaupasta – ja olen tyytyväinen."

"Aamiainen – hedelmiä, croisantteja ja maitokahvi. Kakku, jonka päällä on läjittäin tarjolla tuoreita marjoja ja rahka-kermaa."

"Aamulla uunituoreita croisantteja joko täytettynä juustolla/suklaalla – tai sitten ei – ja mansikoita. Iltapäivällä hedelmiä ja mansikoita, tai lasten valmistama kakku: joko perinteinen kermakakku tai sitten juustokakku. En ole oikein makean perään."

Äidille mieleinen herkku? Kokeile seuraavia reseptejä:

Croissantit ovat aina maukas pari aamukahvin kera. Kokeile vaikkapa seuraavaa reseptiä:

Pienet Juustocroissantit

Helpointa on tehdä croissantit lehtevistä pakastetaikinoista, joista eniten makua on voitaikinassa. Lehtevät taikinat paistetaan kuumassa uunissa 225:ssa asteessa, jotta lehtevyys säilyy ja uunin keskitasolla, jotta ne eivät pala pohjistaan.

20 kpl

1 pkt Myllyn Paras Voitaikinalevyjä (500 g)

tai Torttutaikinalevyjä (500 g)

tai Lehtitaikinalevyjä (500 g)

Täyte:

100 g vahvaa emmentaltyyppistä juustoa raasteena

Pinnalle:

munaa, juustoraastetta

Leikkaa sulaneet levyt neliöiksi ja sen jälkeen halki kulmittain kolmioiksi. Venytä pikkukolmiot leveämmiksi kapeasta reunastaan käsin eli tee tasareunaisia kolmiota. Levitä juustoraastetta kolmion leveimpään reunaan, 1–2 rkl/kolmio.

Kääri jokainen kolmio rullalle aloittaen leveämmästä kohdasta. Käännä sarven malliin. Voitele munalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes sarvet ovat kauniin värisiä ja kypsiä.

VINKKI: Voit lisätä täytteeseen haluamaasi yrttiä tai pippurirouhetta.

Millä sinä haluaisit herkutella äitienpäivänä? Kommentoi alle!


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat