Miksi varatut naiset hylkäävät sinkkuystävänsä? Naiset vastaavat

Kun nainen alkaa seurustella, miksi sinkkuystävät jäävät takavasemmalle? Tätä ihmettelee MTV Lifestylen lukija. Aihe kirvoitti monet naiset kertomaan oman näkemyksensä Näin naisraati vastasi!

"Miksi naiset unohtavat sinkkuystävänsä, kun alkavat seurustella? Kukaan pariutuneista ystävistäni ei enää lähde drinkeille kanssani, kun he haluavat vain nyhjätä miesystäviensä kanssa. Sitä vastoin seurustelevat kaveripoikani kyllä lähtevät ulos mielellään. Mistä tämä ero voi johtua?" kysyynimimerkki Katkera akka.

Näin naistraati vastasi:

"Hei Katkera akka, olen miettinyt aivan samaa. Ehkä baarit ja tanssiminen eivät enää houkuttele, kun ystäväsi eivät enää aktiivisesti metsästä miehiä, mutta kyllähän se ketuttaa, kun ystävät unohdetaan. Jos ja kun ero tulee, ystäväsi katuvat kyllä, kun eivät ole pitäneet kaverisuhteistaan huolta, kun sinä biletät jo aivan muussa seurassa. Sinuna jättäisin siis ystäväsi omaan arvoonsa. Ehkä pieni hiljaiselo saisi heidätkin miettimään, mitä sinulle kuuluu (tosin tämä taktiikka on itselläni kokeilussa eikä se taida toimia). Sillä välin bailaa ahkerasti kaveripoikiesi (jotka selvästi ovat ymmärtäneet, ettei tämä yhteiskunta pyöri niin, että kaikki nyhjäävät kumppaninsa kainalossa lauantai-iltaisin) kanssa ja ehkäpä heidän tyttöystävistään löytyisi myös yhtä tasokasta bailuseuraa? Kun ystäväsi vihdoin ottavat sinuun yhteyttä, tee selväksi, että sinua harmittaa heidän käytöksensä."
Nainen, 28, sinkku


"Ei pariutuminen tarkoita sitä, että ystävät unohdetaan. Eikä ainoa tapa hoitaa ystävyyssuhdetta ole drinkeillä käynti! Ovatko sinkkuystävät miettineet, miten heidän asenteensa parisuhdetta kohtaan vaikuttaa tähän pariutuneeseen ystävään? Jos kuulee koko ajan lauseita "hyi, yök, no katotaa vuoden päästä oletteko enää yhdessä", ei paljon ole innostusta tällaisen ystävän kanssa mitään tehdä! Ystäviltä se on ajallisesti aina pois, kun aletaan rakentamaan parisuhdetta, mutta fiksut pitävät ne aidot ja oikeat lähellään sekä osaavat antaa ystävillekin laatuaikaa."
Nainen, 28, parisuhteessa

"Ai että minua ärsyttää tämä kysymys: nimittäin itse koen, että miksi sinkkuystäväni hylkäävät minut, jos seurustelen? En koe olevani yli-imelää sokeria suoltava ainoastaan oman kullan kainalossa kyhnöttävä tapaus: mielelläni lähtisin tyttökavereiden kanssa ulos, vaikka seurustelisinkin. Tarkoittaako se sitä, että seurani kelpaa vain, jos minulla on haku päällä? Onko drinkeille lähteminen ainoastaan kiikarointia, miesten perään kuolaamista, kihertämistä ja yhdeksi yöksi seuraa hakemista? Itse huomasin, että kun minulle tuli ero poikaystäväni kanssa, kaikki sinkkuystäväni alkoivat soitella minulle ja kinua minua ulos. Ei siinä mitään, mutta tuntui aika pahalta huomata olevansa loistelias "siipinainen" miesten metsästyksessä – muutoin ei seurani kelpaakaan esimerkiksi kahvittelun tai elokuviin menon merkeissä. Tuli olo, ettei seurani ollutkaan niin toivottua, mutta sinkkustatukseni oli hyvä syy lähteä pippaloimaan – aivan kuin ulkona käyminen olisi vain humalahakuista seuranhakua. Kun seurustelin, minusta oli mukavaa käydä ulkona – ja ottaa poikaystävä myös joskus mukaan. Ei se tarkoita sitä, että sitä kyhnöttäisi vain poikakaverin kainalossa koko illan limaa vaihtamassa."
Nainen, 27, sinkku


"Suhteen alussa hullaantuminen on usein niin voimakasta, että mielessä on vain ja ainoastaan oma kulta. Miespuoliset kaverisi varmaankin ovat olleet suhteessa pidempään – kun alkuhuumasta on selvitty, on muillekin tärkeille ihmisille taas aikaa."
Nainen, 31, naimisissa


"Minun mielestäni kaveria pitää ymmärtää, jos seurustelu on vasta alkanut, esimerkiksi jos pari on ollut puolisen vuotta yhdessä. Jos näin ei kuitenkaan ole, tuollainen käyttäytyminen on todella typerää ja lyhytnäköistä. Parisuhde toimii, kun molemmilla parisuhteen osapuolilla on omakin elämä, eli molemmat voivat ja haluavat välillä viettää aikaa omien kavereiden kanssa, ilman seurustelukumppania. Toisaalta on normaalia, että parisuhteeseenkin satsataan aikaa, joten aina ei voi olettaa, että seurusteleva valitsee kaverin seuran poikaystävän seuran sijaan."
Nainen, 26, avoliitossa.


"Itse olen ollut menemättä illanviettoihin suhteen alussa, koska on mukavaa olla kahden sohvalla ja hykerrellä toisen sylissä. Varsinkin alussa tunteet ovat lämpöisiä ja silloin mieluiten käyttää aikaa tutustuakseen uuteen ihmiseen. En tosin koskaan ole "hylännyt" ystäviäni. Saattaa kuitenkin olla, että olen lähtenyt illanvietosta aiemmin miehen kainaloon, ja tästä olen saanut kyllä kuulla joka kerta. Kun tutustuminen on pidemmällä, olemme menneet yhdessä miehen kanssa tapaamaan ystäviäni. Ja karanneet sitten aiemmin kotiin. Kavereita ei saa hylätä, vaikka miten olisi parisuhteessa. Vastaus kysymykseesi: ystäväsi on niin ihastunut lemmentäyteiseen kotielämäänsä, ettei malta poistua miehen kainalosta. Hänellä on kaikki hyvin ja ihanasti, miksi siis lähteä kotoa johonkin baariin? Olen elämässäni havainnut, että ihmiset eivät usein tajua tekemiensä asioiden seurauksia, ellei asiasta sano suoraan heille itselleen. Huomauta siis asiasta lempeästi. Kaverisi varmasti rakastaa sinua edelleen ihan yhtä paljon, muttei tajua, että kotona kykkiminen ärsyttää."
Nainen, sinkku, 28

"Tekisi mieli sanoa, että jos ystävät häviävät pariuduttuaan, tarvitset parempia ystäviä. Seurusteleva tyyppi ehkä muistaa taas ystävänsä olemassaolon suhteen alkuhuuman liennyttyä, mutta jos näin ei tunnu olevan, on täysin kohtuullista ilmaista närkästyksensä ystävän käytöstä kohtaan. Sitä ei tosin välttämättä kannata tehdä syyllistämällä, vaan yksinkertaisesti kertomalla ystävälle, että häntä kaivataan. Ja jos ystäväsi ei edelleenkään halua lähteä drinkeille, löydätte varmasti paljon muitakin ajanviettotapoja, jotka miellyttävät molempia."
Nainen, 27, avoliitossa


"Ehkä naiset haluavat panostaa niin täysillä uuteen suhteeseen, että kaverit saavat jäädä. Ollaan niin umpirakastuneita, että halutaan olla jokainen sekuntti sen uuden rakkaan kanssa. Toinen vaihtoehto on, että kaverin kanssa on hengattu baareissa ennen seurustelua vain siitä syystä, että on etsitty miestä. Ja nyt kun se mies on löytynyt, ei enää ole tarvetta mennä baareihin pyörimään. Kolmas vaihtoehto on se, että ystävä on ollut naiselle vain ns. miehen korvike, eli seuralainen. Ja nyt kun on mies, ei ystävää enää tarvita. Yleensähän ystävän luokse juostaankin sitten takaisin kun suhde on kariutunut."
Nainen, 34, naimisissa


"Lähden mielelläni ulos myös sinkkuystävieni kanssa. Se on useimmiten virkistävää, sillä voin oikein eläytyä vauhdikkaaseen sinkkuelämään kuuntelemalla sinkkukaverieni villejä bilekertomuksia. Sinkkukaverin pitää kuitenkin osata ottaa huomioon se, että minä en halua viettää iltaani iskien miehiä ja juoden tequilashotteja. Välttelen tietoisesti niiden sinkkukaverien seuraa, jotka iskevät aina miehiä päästessään baariin. Kolmanneksi pyöräksi jääminen on kiusallista ja sitä paitsi ajanhukkaa.
Sinkut voisivat ottaa huomioon, että joskus on kiva vaihtaa kuulumisia rauhallisesti viinilasillisen ääressä, ei pöydällä tanssien. Silloin tällöin voin ihan huvin vuoksi toimia amorin apulaisena, mutta en joka kerta. "
Nainen, 23, avoliitossa

Mitä olet aina halunnut kysyä naisilta?

Esimerkiksi näitä asioita on jo kysytty naisilta:


Entä mitä sinä haluaisit tietää miehistä?Käy esittämässä kysymyksesi!

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat