Mainos

Miksi petetyt naiset syyttävät aina ”toista naista” miehen teoista? Naiset vastaavat

Juttusarjassa naiset vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

”Miksi naiset syyttävät aina ”toista naista”, kun mies on pettänyt? Ei kai se ole sinkkunaisen vika, jos varattu mies pettää? Luulevatko naiset oikeasti, ettei mies pettäisi lainkaan, jos tuo nimenomainen salarakas ei olisi viekoitellut väärille teille? Ja haluavatko naiset oikeasti olla miehen kanssa, joka ei pettänyt vain siitä syystä, ettei se toinen nainen antanut?” kyselee Salarakas.

Näin naisraati vastasi: 

"Ehkä pettämistilanteessa on helpompi syyttää toista naista kuin kohdata omat tunteet täysin loukannut ja luottamuksen rikkonut mies. Varsinkin alkujärkytyksessä ei voi välttämättä uskoa, että on tullut petetyksi. Ei kukaan petä vahingossa, vaikka jälkikäteen tilanteen näkisikin sellaisena. Toisaalta yhtä lailla se toinen nainen on loukannut petettyä, jos miehen parisuhdetilanne on hänelle ollut siis selvä."
– 26, sinkku

"Kuten riitaankin, kyllä siihen pettämiseenkin tarvitaan aina kaksi ihmistä. Sanoisin, että sänkyyn vieraan naisen kanssa päätyminen on ihan yhtä lailla sekä kyseisen naisen että miehen vika. Naisen siksi, että hän on lähtenyt viekoittelemaan vierasta miestä, ja miehen siksi, että on lähtenyt tämän matkaan."
– 26, avoliitossa

"Itse en ole koskaan syyttänyt miehen pettämisestä sitä toista naista. Jos ei kyseinen nainen ole kukaan läheiseni, en näe, miksi hän olisi minulle tilivelvollinen. Olisihan maailma toki parempi paikka, jos naiset pitäisivät enemmän toistensa puolia, eivätkä lähtisi pokailemaan toisten miehiä, mutta kuten sanoit, miksi sitä edes haluaisi olla miehen kanssa, joka ei petä vain siksi, ettei saa keneltäkään vieraalta seksiä. Mielestäni vastuu pettämisestä on vain ja ainoastaan sillä, kuka on lupauksen sitoutumisesta jollekin antanut. Samasta syystä en myöskään pode huonoa omaatuntoa, jos nyt sinkkuna haksahdan varattuihin. En pidä itseäni niin ainutlaatuisena, että uskoisin miehen olevan muuten uskollinen, kunhan minä vain kieltäydyn seksistä. Jos en minä anna, joku muu antaa, vaikka toki ymmärränkin, että yleiset moraalikäsitykset eivät tätä puolla. En kuitenkaan varta vasten yritä pokailla varattuja – ja kenenkään tutun tai edes baarin vessassa tapaamani naisen miehiin en koske edes yllytettynä."
– 31, sinkku

"Koska se on helpointa. Vaikka ei todella ole. Se on helpompi osoittaa syyttävällä sormella sellaista henkilöä kohti, jota ei tunne yhtä hyvin. Haluavat tehdä niin, koska eivät halua nähdä asian todellista laitaa, vaan elävät pilvilinnoissa."
– 29, naimisissa

"Kyllä naiset varmasti syyttävät miestäkin. Lienee silti aika luonnollista, ettei tilanne herätä lämpimiä tunteita myöskään sitä toista naista kohtaan. Eiköhän se liity ihan yleiseen moraalikäsitykseen, että toisen omaa ei oteta. ”Kohtele toisia niin kuin toivoisit itseäsi kohdeltavan” ja niin edelleen. Ei se mikään puolustus tai selitys ole, että jos toiset ovat salarakkaita, niin minäkin."
– 29, avioliitossa

"Luulisihan sitä tosiaan, että petetty ymmärtäisi vikaa olevan myös siinä omassa kultapupuhanissaan. Mutta ehkä se on se epätoivo; halu kynsin hampain pitää yllä kuvitelmaa, että se oma vuosituhannen rakkaustarina kuitenkin kestäisi. Ja jos miehen sijaan syyttää viekasta, tuntematonta naista, niin miehen voi hyvillä mielin vielä ottaa takaisin. Jos nyt sellaisen pettävän p**kiaisen siis haluaa itselleen. Ei nimittäin pidä myöskään yleistää, että kaikki naiset tekisivät samoin. Kyllä osa varmasti osaa osoittaa sormellaan miehenkin suuntaan."
– 33, parisuhteessa

 

Mitä olet aina halunnut kysyä naisilta? Kysy – me selvitämme vastauksen

***

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.