Miksi perussuomalaiset viivästyttävät äänestystä elpymispaketista? "Luodaan vaikutelma, että Eurooppaan viedyillä rahoilla olisi voitu vaikka mummot hoitaa"

9:57
Pöllöraati: Perussuomalaiset suuntasi Väyrysen kikkapussille. Katso koko keskustelu tästä!

Perussuomalaisten aamu alkoi mukavasti Helsingin Sanomien tuoreen gallupin kertoessa puolueen olevan Suomen suosituin. 

Puolue on ollut näkyvästi esillä viime päivät myös eduskunnassa, jossa on jatkunut keskustelu EU:n elpymispaketista. Perussuomalaisten viivytystaistelu äänestystä vastaan sai Uutisaamun Pöllöraadilta niukasti ymmärrystä. 

– Perussuomalaiset voivat olla gallupien ykköspuolue, mutta heillä ei nyt ehkä ole sitä enemmistöä. Se täytyy parlamentarismissa hyväksyä. Heille kuitenkin näyttää olevan hieman vaikeaa hyväksyä tätä peruskoulussa opetettua periaatetta, MTV Uutisten yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki toteaa. 

Elpymispaketissa on käytännössä kyse EU:n 750 miljardin yhteislainasta, jolla Euroopan unionin maat pyrkivät elvyttämään koronan runtelemaa taloutta. Suomen osuus paketista on noin 6,6 miljardia. Takaisin Suomi saa jotain kahden ja kolmen miljardin väliltä. 

Viivytyskeskustelusta on myös revitty huumoria. Se on varsin helppoa siinä vaiheessa kun kansanedustaja lukee puhujanpöntöstä avustajansa runon

– Vakava asia, että eduskunnan ja kansakunnan resursseja tuhlataan. Meidän kaikkien hiellä tienaamia verorahoja, MustReadin päätoimittaja Anne Moilanen muistuttaa. 

Elpymispaketista tehty kuntapolitiikkaa

Viimeisin käänne elvytyspakettikeskustelussa on perussuomalaisten tekemä esitys eduskunnan puhemiehen menettelyn viemisestä perustuslakivaliokunnan arvioitavaksi

Eri asia sitten on, kuinka moni todella jokaista keskustelun käännettä seuraa. 

– Epäilen, ettei tavallisia ihmisiä hirveästi kiinnosta pienet käänteet. Se menee kuitenkin varmasti läpi, että perussuomalaiset oikeasti vastustavat tätä pakettia. Kuntavaalit ovat lähellä, Moilanen sanoo.

– Jos ajattelee populismia, niin eihän sillä tähdätä välttämättä mihinkään. Se riittää itsestään, että aiheutetaan kaaosta ja hämmennystä. EU on hyvä vihollinen aika monessakin maassa ja missä vaaleissa tahansa, Moilanen jatkaa.

MTV:n Lehtimäen mukaan perussuomalaisilla on kolme keskeistä kuntavaaliteemaa. Polttoainevero, maahanmuutto ja elpymispaketti. 

– Elpymispaketti viedään maakuntiin ja luodaan vaikutelma, että Eurooppaan viedyillä rahoilla olisi voitu vaikka mummot hoitaa, Lehtimäki kertoo.

10:22
Pöllöraati perkaa tulevia kuntavaaleja ja Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren uutta työpaikkaa.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja