Mainos

Miksi naisen on aina pakko väittää vastaan kaikessa? Naiset vastaavat

Juttusarjassa naiset vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

"Jos minä sanon kyllä, vaimo sanoo ei. Oli asia mikä tahansa, aina löytyy eriävä mielipide. Miksi?" ihmettelee nimimerkki ppm.

Näin naiset vastasivat:

"Joidenkin ihmisten luonteeseen kuuluu riidan hakeminen. Itse pysyttelen tällaisista tyypeistä kaukana. Jos olet jo naimisissa kyseisen ihmistyypin kanssa, kaukana pysytteleminen ei taida tulla kyseeseen... On myös mahdollista, että vaimo kantaa kaunaa jostakin tekemästäsi asiasta. Olen ymmärtänyt, että jos naista loukkaa asiassa X, yhtäkkiä asia Y, Z ja Å eivät myöskään käy, koska "kaikki on nyt ihan huonosti ja sä et vaan tajuuuu muaaaa!" Eli kannattaa kysyä suoraan, onko jokin aiempi tilanne vielä vaimolla mielen päällä."
– 31, parisuhteessa

”Vaimoa voisi muistuttaa siitä, että parisuhde on täynnä kompromisseja. Harva viihtyy ikuisesti suhteessa, jossa oma mielipide tyrmätään aina. Olen huomannut oman lähipiirini naishenkilöissä tämän saman piirteen, että ajatellaan, että toisella on aina vain huonoja ideoita. Suosittelen vahvasti keskustelemaan asiasta, sillä pidemmän päälle jatkuva torjuminen tekee jo itsetunnollekin hallaa.”
– 29, naimisissa

​​​​​​​

"Jos vaimosi sanoo "kyllä", sanotko sinä "ei?" Voi olla, että teillä yksinkertaisesti on eri mielipiteet useimmista asioista ja  kenties molemmissa jääräpääominaisuutta, jolloin kyllä-ei -asetelmat kukoistavat.

Syvemmällä tasolla voi olla kyse siitä, että teillä on joitakin puhumattomia/ratkaisemattomia asioita, ja nämä pinnan alla oleva asiat pukkaavat pintaan kuvaamallasi tavalla. Esitän yhden esimerkin, korostaen, että antamallasi lyhyellä  kuvauksella tämä on vain teoreettista spekulointia siitä, millaisia asioita voisi olla kyseisen käytöksen taustalla.

Vaimosi saattaa esimerkiksi olla eri mieltä joissakin isommissa asioissa (missä vietätte lomanne, kuinka usein harrastatte seksiä), mutta ei ole pystynyt puhumaan asiasta suoraan, ja kanavoi turhautumisensa ”helpommalla” tavalla eli vänkäämällä vastaan. Voi olla, että hän haluaisi sinun kuulevan ajatuksensa myös isommista asioista, mutta ei ole syystä tai toisesta pystynyt niitä kertomaan."
– 46, parisuhteessa

Mitä olet aina halunnut kysyä naisilta? Kysy – me selvitämme vastauksen

***

0:47

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.