Miksi mies ei vuosikausien suhteenkaan jälkeen ota kumppania mukaansa perhejuhliin? Raati vastaa: "Täysin epänormaali tilanne"

Järkytyitkö kumppanisi muuttuneesta vartalosta raskauden ja synnytyksen jälkeen? Miehet vastaavat 0:39
Järkytyitkö kumppanisi muuttuneesta vartalosta raskauden ja synnytyksen jälkeen? Miehet vastaavat

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Kysymys raadille: Miehen kanssa kohta 5 vuotta tapailua alla. Miksi mies ei vieläkään kutsu perheen tapahtumiin, esimerkiksi hänen vanhempiensa syntymäpäivät? He tietävät meistä. Sitten on miehen ex-vaimo, joka on kaiken järjestämässä, ja joka paikkaan tunkemassa itsensä... Miksei mies ota minua perhejuttuihin mukaansa? Mitä tekisit tilallani?" kysyy nimimerkki Epätoivoinen.

Näin raati vastasi

"Eiköhän ole viisainta, että sanot suoraan: jos ei seura passaa, niin lopetetaan koko juttu! Saamaton ukko, joka ei saa sanottua exälle, että elää omaa elämäänsä eikä sekaannu toisten hommiin."
– Mies, 50, sinkku

"Kutsusta tietenkin päättävät kutsujat, ei mies. Jos kuitenkin mies menee yksin, vaikka sinutkin on periaatteessa kutsuttu (tai mies olisi helposti kutsun järjestänyt), niin hän ei ota sinua vakavasti. Älä siis odota enää suhteelta mitään."
– Mies, 57, ukkomies

"Valitan, mutta et selvästikään ole miehelle vakava suhde, vaan ainoastaan pitkäaikainen p-puu. Ikävä sanoa rumasti, mutta näin se on, ja sanon tämän 29 avioliittovuoden kokemuksella."
– Nainen, 52, avioliitossa

"Täysin epänormaali tilanne. Normaalia on tavata toisen perhettä, edes juhlapäivinä. Oikeasti, ansaitset parempaa. Olet vaatinut toisenlaista, kauanko vielä hyväksyt tilanteen? Lähde elämään normaalia elämää, vielä kun ehdit."
– Nainen, 34, avioliitossa

"Annan sinulle saman neuvon kuin nyt antaisin 15-vuotiaalle itselleni, joka yökaudet valvoi odottaen tekstareita pojilta, joita ei olisi niin sanotusti voinut vähempää kiinnostaa: rakas, jos hän haluaa olla kanssasi, hän on kanssasi. Aito rakkaus ei satuta, siinä toisen tekoja ei tarvitse puolustella ja selittää paremmiksi itselleen tai muille: ei tarvitse kuukaudesta toiseen keksiä tekosyitä sille, miksi mies aina tekee x, muttei koskaan tee y.

Jos mies ihan oikeasti haluaisi sinut aitoon, rehelliseen, täyteen suhteeseen, hän kyllä tekisi kaikkensa sen eteen. Ja kuten itsekin näet ja varmasti sydämessäsi jo ymmärrät, näin hän ei tee.

Kun ihminen kertoo teoillaan ja toiminnallaan itsestään, arvoistaan ja haluistaan jotain näin selkeästi, tee itsellesi palvelus ja usko häntä."
– Nainen, 35, avoliitossa

"Eiköhän se jo kerro kaiken, että itsekin kutsut viiden vuoden suhdettanne tapailuksi. On aika selvää, ettei mies ole tosissaan suhteesi. Juokse."
– Nainen, 35, parisuhteessa

Alla näet seuraavan kysymyksen – miten vastaisit siihen?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat