Välitätkö siitä, mitä mieltä perheesi on kumppanistasi? Raati vastaa: "Tiedän, että sukulaiseni ajattelevat pahaa puolisostani, mutta.."

Järkytyitkö kumppanisi muuttuneesta vartalosta raskauden ja synnytyksen jälkeen? Miehet vastaavat 0:39
Järkytyitkö kumppanisi muuttuneesta vartalosta raskauden ja synnytyksen jälkeen? Miehet vastaavat

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Kysymys raadille: Onko teille tärkeää, mitä mieltä muut ovat kumppanistanne? Näin aikuisena sillä ei pitäisi olla merkitystä, vaikka koko maailma olisi vastaan, mutta huolestuttaako sinua/välitätkö siitä, mitä ystäväsi, perheesi tai muut ajattelevat? Miksi?" kysyy nimimerkki Mellu.

Näin raati vastasi

"Itse en henkilökohtaisesti välitä muiden mielipiteistä kumppaniani kohtaan, saati sitten muillakaan elämän osa-alueilla. Tärkeintä on, että olet itse onnellinen, ja läheiset ihmiset, jotka sinusta aidosti välittää, hyväksyvät kumppanisi sellaisena kuin on."
– Nainen, 27, parisuhteessa

"Nuorempana, kun tapailin useampiakin 'renttuja', varsinkin perheen sanat ottivat joskus koville. Tämä johtui varmaan siitä, että itsekin jollain tasolla tiesin, ettei suhteella ole mitään tulevaisuutta, mutta ärsytti kuulla se vanhempien suusta. Nykyinen parisuhteeni on ihana, rakastan kumppaniani paljon eikä minua kiinnosta, mitä kukaan siitä ajattelee. Enhän minä heidän kanssaan elämää rakenna, vaan kumppanini."
– Nainen, 35, avoliitossa

"Silloinkin, kun on vaikeaa, lähipiirini ihailee puolisoani ja ottaa hänen 'puolensa'. He olettavat kaikkien vaikeuksien johtuvat minusta. En uskalla puhua avoimesti ongelmista läheisimmillekään, koska he 'fanittavat' puolisoani."
– Nainen, 28, avioliitossa

"Jos sitä olisin miettinyt, olisin sinkuksi jäänyt. Tiedän, että sukulaiseni ajattelevat pahaa puolisostani, mutta niin ne ajattelevat minustakin."
– Mies, 57, naitu

"Muitten mielipiteillä ei yhtään väliä: jos itse tykkään kumppanistani, en vaihda. Voihan se olla rasittavaa ja ärsyttävää, jos eivät ihmiset tule toimeen, mutta sitten pitää tehdä muita karsintoja."
– Mies, 39, naimisissa

"Välitän tietysti, mutta en heidän mielipiteidensä mukaan mitään ratkaisuja tekisi. Mutta kyllä se huojentaa, jos lähipiirikin hyväksyy kumppanin. Jos he olisivat vastaan, niin ärsyttäisi. Ehkä joskus, kun on ollut tällainen tilanne, niin on itsekin sisimmissään tiennyt, että oikeassa he ovat."
– Nainen, 35, parisuhteessa

Alla näet seuraavan kysymyksen – miten vastaisit siihen?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat