Miksi mies ei koskettele vaimoaan, mutta autoaan kyllä? Miehet vastaavat

0:15

Juttusarjassa miehet vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

"Miksi mies ei koskettele vaimoaan, mutta autoaan kyllä? Autot ja machoilu ja näyttäminen muille äijille kiinnostavat kyllä, jopa niin, että jää vaimo ulkopuolelle. Vaimo jää vaille huomiota: ei muista mies synttäreitä, ei jouluja eikä naistenpäiviä. Peltilehmät saa jopa kyyneleitä, jos naarmuuntuu. Mikä miestä vaivaa?" kysyy nimimerkki tiistinen.

Videolta näet lisää intohimoista autonomistajuutta!

Näin miesraati vastasi!

"Miesten kyvyttömyydestä näyttää tunteita on puhuttu paljon, ja erityisen tunnettua tuntuu olevan suomalaisten miesten jäyhyys. Ei puhuta eikä pussata. Esileikiksi riittää sauna ja pullo olutta.

Historialliset syyt, kulttuurin ohuus ja evoluutiosta lähtevä miesten ja naisten välinen työnjako. Siinä joitain lähtökohtia. Niihin ei kannata mennä tässä yhteydessä. Sinun miehesi peilaa maskuliinisuuttaan autonsa kautta. Joku toinen saattaa osallistua triathloniin, hypätä laskuvarjolla tai metsästää. Tärkeintä on näyttää muille, että minä olen mies.

Autoilu on helppo ja vielä toistaiseksi suhteellisen pätevä väline osoittaa lauman jäsenille oma paikka ravintoketjussa. Se on erityisen hyvä keino, mitä kauemmas mennään kaupunkimaisesta ja akateemisesta toimintaympäristöstä. Tälläkin hetkellä lukuisilla ABC-asemilla mitataan miehuutta bensapumpun vieressä seisovalla kulkuneuvolla. Suosittelen lukemaan Kari Hotakaisen kirjan Klassikko. Se avaa terävän kuvan suomalaisen miehen ja autoilun väliseen suhteeseen."
– Herra 47, naimisissa

​​​​​​​

"Arvoisa nimimerkki Tiistinen. Jos miehesi koskettelee mieluummin autoaan kuin sinua, machoilee ja kyynelehtii autoon tulevan naarmun vuoksi sekä unohtaa synttärit, joulut ja naistenpäivät, niin epäilen erittäin vahvasti, että hän on kadottanut aivonsa. Häntä vaivaa selkeästi kadonneiden aivojen ja kadonneen järjen syndrooma. Hoitokeinosuositus: ravistele häntä napakasti hartioista ja läpsäise hellästi mutta määrätietoisesti molemmille poskille, sekä yritä herätellä häntä, jos ne aivot vaikka sieltä vielä löytyisivät. Aina on toivoa."
– 36, sinkku

"Vaimo pääsisi ehkä osaksi harrastusta, jos molemmat pukeutuisivat auton iän mukaan. Tarkoitan tällä enemmän 1960-lukua ja rock-henkeä. Muussa tapauksessa miehen harrastus on vienyt tämän kokonaan, osittain hieman sairaaloiselle asteelle, jossa auto on saanut lähes tyttöystävän statuksen. Statuksen myötä vaimo on jotain muuta. Mies tuskin ajattelee, että hänen toiminnassaan olisi jotain väärin tai outoa. Mutta hän ei myöskään näe itseään ulkopuolelta. Suhde itsessään ei ihan heti parane, ellei peltilehmä siirry tyttyöystävän pallilta pois ja mies tule järkiinsä. Henkilökohtaisesti en ymmärrä auton nostamista tuohon asemaan. Se on itselleni kulkuväline enkä osaisi korottaa sitä johonkin muuhun asemaan."
– 36, sinkku
​​​​​​​

Alla näet ensi viikon kysymyksen – miten sinä vastaisit siihen? Jos haluat osallistua, vastaa alla olevalla lomakkeella. Parhaat vastaukset pääsevät mukaan juttuun:

"Miesten harrastamasta peniskuvien lähettelystä puhutaan paljon, mutta millaisia tuhmia kuvia mies haluaisi saada naiselta? Pitääkö olla täysin alaston, vai millainen kuva naisesta kiihottaisi?" kysyy nimimerkitön.

***

6:15

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja