Miksi mies ei halua?

Nainen voi olla ymmällään, kun mies ei halua. Ensimmäisenä syitä aletaan etsiä itsestään ja unohdetaan, että syyt löytyvät usein arkisista asioita. Tutustu yleisimpiin syihin miehen haluttomuuden takana.

Stereotyyppinen mies haluaa seksiä paljon ja usein, mutta mitäs sitten, jos mies ei haluakkaan? Siinä vaiheessa monella naisella menee sormi suuhun ja syitä aletaan ensimmäiseksi etsiä itsestä.

Naisille, jotka ovat tottuneet siihen uskomukseen, että mies on aina aktiivinen osapuoli, voi olla shokki kun mies ei enää halua. Se voi olla turhauttavaa, hämmentävää ja jopa loukkaavaa.

Vaikka media ja stereotypiat ovat saaneet meidät uskomaan siihen, että miesten päässä ei pyöri muu kuin seksi, ei se välttämättä ole koko totuus. Aivan kuten sekään ei pidä paikkansa, että kaikki blondit olisivat tyhmiä.

Miesten haluttomuus ei ole enää niin tabu, kun se vielä kymmenen vuotta sitten oli. Syyt miehen haluttomuuteen ovat aina yksilöllisiä, eikä tilanteita voi verrata keskenään. On kuitenkin olemassa tekijöitä, jotka useimmissa tapauksissa ovat haluttomuuden takana.

Lääkitys

Siinä missä monet lääkkeet saattavat aiheuttaa naiselle haluttomuutta tai vaikeuksia saada orgasmia, myös miehet voivat kärsiä lääkkeiden vaikutuksesta. Verenpaine- ja masennuslääkitys aiheuttavat harmittavan usein haluttomuutta myös miehillä. Jos epäilet ongelman aiheutuvan lääkityksestä, rohkaise miestäsi kääntymään lääkärin puoleen.

Stressi ja ahdistus

Miehet ovat naisten tavoin huolissaan siitä, miten he suoriutuvat makuuhuoneessa, ja jos suorituspaineet ovat liian kovat, mies ei välttämättä halua harrastaa seksiä. Pyri vakuuttelemaan miehesi siitä, että hän täyttää tarpeesi paremmin kuin hyvin. Jo pelkästä asiasta puhuminen voi vähentää paineita ja helpottaa molempien oloa.

Uupumus

Uupumus on yleisin syy siihen, että mies ei halua. Seksi on viimeinen asia mielessä, jos päässä pyörii vain työasiat ja toive päästä aikaisin nukkumaan. Älä siis painosta kumppaniasi, vaan hyväksy se tosiasia, että myös hän tarvitsee kauneusunensa.

Suuttumus

Kaikissa parisuhteissa tulee konflikteja ja riitatilanteita, joiden seurauksena toinen ei halua. Ratkomattomat ongelmat voivat salakavalasti syödä suhdetta ja hajottaa hyväkin suhteen. Parisuhdeterapia on enemmän kuin suositeltu vaihtoehto siinä tilanteessa, jos ette kahden kykene ratkomaan ongelmia.

MTV3/Helmi

Lähde: thestir.cafemom.com

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja