Miksi miehet pelkäävät vahvaa naista? Miehet vastaavat

Juttusarjassa miehet vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

"Jotkut miehet eivät tunnu kestävän sitä, jos nainen on heidän kanssaan yhtä hyvä teknisissä ja fyysistä voimaa vaativissa asioissa. Miksi?" kysyy nimimerkki Sara.

Näin miesraati vastasi:

"Ainakaan lähipiiristäni en tiedä ketään itseäni vahvempaa naista. Ei sillä, että olisin erityisen voimakas, mutta kaiketi vain harva nainen on todella vahva. Vaikea sanoa, miten asian kokisin, tuskin ainakaan niin että se miehekkyyttäni alentaisi. Jos nainen osaisi koota hyvin Ikean kalusteet tai huoltaa autoa, mitä minä itse en siis osaa, olisi se mielestäni ainoastaan fantastista.

Olemme vastaavankaltaista ongelmaa pohtineet miespuolisten golfkavereiden kanssa. Haluaisimmeko, että a) tyttöystävämme golfaisivat, jolloin olisi aina golfseuraa tarjolla, vai b) ei golfaisi, jolloin olisi "hyvä syy" olla ystävien kanssa ilman tyttöystävää? Tätä ollaan jatkettu kysymyksellä: jos tyttöystävä golfaisi, toivoisiko tyttöystävän olevan parempi vai huonompi golfari? Kummassakin on olisi hyvät puolet. Hyvän golffarityttöystävän kanssa ei itse tuskastuisi huonon pelaajan kanssa, mutta olisiko raskasta olla itse aina huonompi? Toisaalta huonosti pelaavat naiset ovat rasittavia, varsinkin huonosti pelaavat tyttöystävät, joten se olla itselle raskasta, vaikka "saisikin" olla parempi pelaaja tässä hypoteettisessa tilanteessa.

Itse valitsisin näistä vaihtoehdoista hyvän golfarin, kuten valitsisin myös teknisesti lahjakkaan, tai miksei fyysisesti voimakkaan, naisen. Oma itsetuntoni ei rakennu perustuen muiden taitoihin tai ominaisuuksiin, vaan omiini."
– 36, urheilun monilahjakkuus

"Vaikka olenkin karski ja miehekäs alfauros, ei se haittaa minua lainkaan, jos nainen on yhtä hyvä teknisissä ja fyysisistä voimaa vaativissa asioissa. Se on jopa mukavaa, näiden asioiden parissa puuhaillessa saa usein jopa monet hyvät naurut, jos vaikkapa koottavana oleva kirjahylly romahtaa tai seinään kiinnitettävä taulu ei suostu millään asettumaan suoraan."
– 34, teknisesti ja fyysisesti semilahjakas

"Se voi käydä helposti miehen itsetunnolle, jos nainen on fyysisesti vahvempi, tai teknisesti taitavampi. Historiaa taaksepäin katsoen mies on aina ollut se, joka hoitaa vaativimmat tehtävät, mutta valitettavasti nykyisin huomaa nuoremmista herroista, ettei heillä myöskään riitä innostusta ja kiinnostusta – eikä varsinkaan teknisiin suorituksiin. Mielestäni on hyvä, että myös nainen jaksaa ja osaa tehdä. Nykyään paljon on miehisiä ammattialoja, joihin on sekoittunut naisia. Hyvähyvä!"
– Mies, 37, fyysisesti vahva ja teknisesti osaava

"Ei minulla ole tuollaista ongelmaa tullut eteen. Mutta jos olisi, niin olisin vain ylpeä, että tyttö pärjää."
– Mies, 29, teknisesti ja fyysisesti taitava

"Itselleni asia ei ole mitenkään ongelma, mutta ehkä kyse on siitä, että nainen tulee miehiseksi koetulle reviirille. Tätä kautta mies sitten kokee olonsa uhatuksi."
– Mies, 33, teknisesti lahjakas omissa vahvuusalueissa, fyysisesti pärjää oikein hyvin

Lue myös:

    Uusimmat