Miksi Kaivohuoneen pahoinpitelystä epäiltyjen kuvat julkaistiin vasta viikkoja teon jälkeen? Näin poliisi perustelee asiaa

Poliisi ei ole tavoittanut Kaivopuiston epäiltyjä pahoinpiteilijöitä – rikostoimittaja kertoo, kuinka nuoren miehen kuolemaan johtanut ilta eteni 3:26
MTV Uutiset Live: Näin tapahtumat ravintola Kaivohuoneella etenivät

Poliisi ei ole tavoittanut ravintola Kaivohuoneen edustalla tapahtuneesta pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta epäiltyjä henkilöitä. Helsingin poliisi julkaisi tänään epäiltyjen kuvat ja perustelee nyt, miksi näin toimittiin.

Heinäkuun alussa ravintolan edustalla tapahtunut pahoinpitely johti nuoren miehen kuolemaan. Tapauksen tutkinta on jatkunut lähes kuukauden päivät, mutta poliisi ei vielä tänäänkään ollut tietoinen valvontakameratallenteissa näkyvien epäiltyjen henkilöllisyyksistä.

Miehiä ei ole tavoitettu, poliisi ei tiedä keitä he ovat.

Tavanomaisesti poliisi ei julkaise rikoksesta epäiltyjen kuvia, sillä julkaisuun pitää olla tarkat perusteet.

Helsingin poliisi on tänään iltapäivällä selventänyt julkaisupäätöstä Facebook-päivityksessään, jonka alle kertyi runsaasti kysymyksiä siitä, miksi kuvat julkaistiin vasta nyt.

Tarkat perusteet

Poliisi huomauttaa, että esitutkintalain mukaan henkilön nimen tai kuvan saa antaa julkisuuteen vain, jos se on välttämätöntä rikoksen selvittämiseksi, rikoksesta epäillyn tavoittamiseksi, uuden rikoksen estämiseksi tai rikoksesta aiheutuvan vahingon estämiseksi.

Poliisin mukaan yllämainitut perusteet täyttyivät Kaivohuoneen tapauksessa ja kuvien julkaisu tehtiin heti, kun se oli vaadittujen tarkistusten ja vihjeiden pyytämisen jälkeen mahdollista.

Prosessi on poliisin mukaan edennyt seuraavalla tavalla.

– Ensin poliisin täytyi saada kuulusteluissa epäiltyjen tuntomerkit. Tuntomerkkien pohjalta poliisi etsi valvontakameramateriaalista (jota on paljon) tuntomerkkeihin sopivat henkilöt. Sitten täytyi vielä varmistaa, että kyseessä ovat juuri ne henkilöt, joihin kuulusteluissa viitattiin, Helsingin poliisin päivityksessä kerrotaan.

Poliisi kertoi tekoa edeltävistä tapahtumista tänään julkaistussa tiedotteessaan. Virkavallan mukaan kahden seurueen välinen vihanpito alkoi ravintolan narikasta ja jatkui ravintolan edustalta.

Lue myös:

    Uusimmat