Poliisi julkaisi kuvat Kaivopuiston epäillyistä pahoinpitelijöistä – nuori mies kuoli ravintolan edustalla käydyn tappelun jälkeen

Poliisi ei ole tavoittanut Kaivopuiston epäiltyjä pahoinpiteilijöitä – rikostoimittaja kertoo, kuinka nuoren miehen kuolemaan johtanut ilta eteni 3:26
Rikostoimittaja kertoo, kuinka nuoren miehen kuolemaan johtanut ilta eteni.

Poliisi ei ole edelleenkään tavoittanut pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta epäiltyjä henkilöitä. Uhrit ja tekijät eivät tunteneet toisiaan entuudestaan, poliisi tiedottaa.

Helsingin poliisi tutkii lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 4.–5. heinäkuuta Kaivopuistossa ravintola Kaivohuoneen edustalla tapahtunutta pahoinpitelyä ja kuolemantuottamusta.

Poliisi ei ole tavoittanut rikoksesta epäiltyjä neljää henkilöä, jotka esiintyvät poliisin julkaisemissa kuvissa. Heidän henkilöllisyytensä ole poliisin tiedossa. Poliisi pyytää tiedotteessaan havaintoja tapahtumista ja yleisön apua kuvissa olevien henkilöiden tunnistamiseksi.

– Tässä vaiheessa saatujen tietojen perusteella rikoksesta on syytä epäillä useaa henkilöä. Esitutkinnassa selvitetään kunkin henkilön osuus tapahtumiin, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Larkio Helsingin poliisilaitoksen tiedotteessa.

Tapahtumat saivat alkunsa Kaivohuoneella kello yhdeltä yöllä annetun valomerkin jälkeen. Ravintolassa illanvietossa ollut nuorten miesten seurue oli poistumassa muiden asiakkaiden mukana ravintolasta, kun narikkatilassa entuudestaan tuntematon mies lyönyt yhtä heistä ilman syytä.

Poliisin mukaan lyöjä oli osa ulkomaalaistaustaista seuruetta.

Pahoinpitely jatkui ravintolan ulkopuolella

Kahden porukan välinen nahistelu jatkui ravintolan ulkopuolella. Poliisin tiedotteen mukaan valvontakameratallenteiden ja asianomistajien kertomusten mukaan ulkomaalaistaustainen seurue haastoi edelleen riitaa.

– Toinen seurue lähti paikalta, mutta hetkeä myöhemmin seurueen jäsenet huomasivat, että ulkomaalaistaustaiset miehet löivät ja potkivat yhtä heidän seurassaan ollutta miestä noin 50 metrin päässä ravintolan ulko-ovesta, vasemmalla puolella, tiedotteessa kerrotaan.

Poliisin mukaan seurueen muut jäsenet yrittivät mennä väliin, mutta miehet estivät heidän aikeensa. Lisäksi ainakin yhtä miestä oli pahoinpidelty, kun hän yritti mennä väliin tilanteeseen.

– Asiaa tutkitaan pahoinpitelynä ja kuolemantuottamuksena, koska yksi pahoinpitelyn uhreista menehtyi saamiinsa vammoihin tapahtumia seuraavana yönä eli sunnuntain ja maanantain välisenä yönä 6.–7. heinäkuuta. Uhrit ja tekijät eivät tunteneet toisiaan entuudestaan, Larkio sanoo.

Havainnot tapahtumista ja kuvissa olevista henkilöistä voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen vakivaltarikosyksikko.helsinki@poliisi.fi tai Whatsapp-sovelluksen kautta numeroon 050 5627 405.

Lue myös:

    Uusimmat