Ravintoloiden anniskeluun ja aukiololoihin liittyvät koronarajoitukset ovat lisänneet ihmisten kiivassävytteisiä yhteenottoja, sanoo Kaivohuoneen toimitusjohtaja Antti Raunio.
Ravintolat saavat ensi viikosta eteenpäin pitää ovensa avoinna aamuun saakka, eli myös ravintola-alalla ollaan siirtymässä niin sanottuun uuteen normaaliin.
Video: Millainen on tyypillinen, suomalainen ravintola-asiakas? Tässä Kaivohuoneen toimitusjohtajan näkemys!
Ravintola Kaivohuoneen toimitusjohtaja Antti Raunion näkemyksen mukaan koronavirusepidemian aiheuttamat, ravintoloiden anniskeluun ja aukioloihin liittyvät, rajoitukset ovat vaikuttaneet ihmisten käyttäytymiseen ikävällä tavalla.
Siksi hän uskookin, että rajoitusten höllentäminen vähentää järjestyshäiriöitä, kun ihmiset poistuvat asteittain ravintoloista pidennetyn aukioloajan turvin.
– Se vähentää järjestyshäiriöitä sillä tavalla, että ihmiset eivät purkaudu ravintoloista samaan aikaan kaikki kaduille, hän perustelee.
Aukioloaikoihin puuttuminen vähensi ihmisten turvallisuutta
Ravintolat saivat avata ovensa pitkällisen koronakevään jälkeen 1. kesäkuuta – tosin kovin rajoituksin. Esimerkiksi anniskelun tuli päättyä kello 22 ja ovien tuli sulkeutua asiakkailta viimeistään kello 23.
Myöhemmin kesäkuussa rajoituksia jälleen kevennettiin, ja ravintolat saivat pitää ovensa auki kello kahteen saakka – anniskelun tosin piti päättyä tuntia aiemmin.