Paraneeko parisuhde vaihtamalla? Raati vastaa: "Varmista, ettet joudu katumaan myöhemmin"

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Kysymys raadille: Olen parisuhteessa, mutta en koe olevani täysin tyytyväinen parisuhteeseemme. Olen yrittänyt mieheni kanssa asiasta keskustella, mutta hän heittäytyy martyyriksi. Nyt olen ihastunut toiseen, ja koen häneen erilaista yhteyttä. Mitä teen? Vaihdanko?" kysyy nimimerkki Empivä.

Näin raati vastasi

"Vaihda ihmeessä. Kerran täällä eletään."
– Mies, 48, ei suhdestatusta

"Elämä on liian lyhyt vietettäväksi epäsopivassa suhteessa. Jos ja kun keskustelu ei onnistu/kanna hedelmää, niin rohkeasti vaan eteenpäin! Se on miehen menetys, ei sinun."
– Mies, 48, aviossa

"Marttyyrius ja mykkäkoulu rikkovat suhteita. Yritä taistella, puhua asioista niiden oikeilla nimillä. Anna toiselle aikaa ja tilaa vastata, älä syyttele. On aina vaikeaa muuttaa omaa käyttäytymistään. Varmista, ettet joudu katumaan myöhemmin."
– Nainen, 50, eronnut ja katuu sitä

"Onkohan kukaan koskaan täysin tyytyväinen suhteessaan? Ja ihastuminen on ihastumista. Eli aivan eri asia kuin olla parisuhteessa."
– Nainen, 38, sinkku

"Keskustele avoimesti miehesi kanssa, mitä hän haluaa, ja mitä sinä haluat. Jos odotus on erilainen, keskustelkaa, paljonko olette valmiit toisen vuoksi muuttamaan. Jos ei muutosta haluta ja odotukset eroavat liiaksi, eroa ja kokeile uutta."
– Nainen, 50, avioliitossa

"Jos et ole täysin tyytyväinen, etkä saa asioihin muutosta keskustelemalla, on ihan ookoo jatkaa elämää eteenpäin. Muuten joskus vanhempana katuisit, että jäit vain toisen tunteiden vuoksi, vaikka itse voisit huonosti. Elät vain kerran."
– Nainen, 39, avoliitossa

Alla näet seuraavan kysymyksen – miten vastaisit siihen?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat