Miksei kukaan halua seurustella yksinhuoltajan kanssa? Raati vastaa: "Se voisi olla kynnyskysymys"

Nämä asiat lapseton ihminen haluaisi sanoa sinulle 0:59
Kyllä, elämässäni on tarkoitus ja sisältöä, vaikka minulla ei ole lapsia... Nämä asiat lapseton ihminen haluaisi sanoa sinulle!

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Kysymys raadille: Miksi yh-äidit eivät houkuta? Ettekö halua lapsia vai mistä kiikastaa? Kaikki naiset eivät hae sitä mainostettua elättäjää/lapsenvahtia arkeen, mutta tämä näkyy silti miesten ajatusmaailmassa, kun hakee deittiseuraa jostain. Seurustelisitko itse yksinhuoltajan kanssa?" kysyy nimimerkki Sinkku ja niin edelleen.

Näin raati vastasi

"Eiväthän kaikki naisetkaan halua miestä, kenellä lapsia aiemmasta suhteesta! Etsit siis lapsetonta miestä? Oletko kenties kranttu? Kannattaa katsoa kumppania miehestä, kenellä on jo lapsi, tai lapsia, aiemmasta suhteesta. Löytyisi helpommin yhteisiä asioitakin."
– Nainen, 36, parisuhteessa 

"Itselläni on tässä semmoinen ongelma, että en halua lapsia. Toki koskaan ei pidä sanoa 'ei koskaan', mutta koen, että jos henkilöllä olisikin vaikka kolme lasta kotosalla, se voisi olla kynnyskysymys. Toisaalta: jos nykyinen kumppanini olisi tullut 'lapsen kanssa', olisin silti hänen kanssaan ja homma olisi vain laitettu toimimaan – hän on minulle niin arvokas. Eli vastaus tähän riippunee siitä, miten syviä tunteet ovat. Jos aidosti haluaa, uskon, että suhde kyllä syntyy."
– Nainen, 35, avoliitossa

"Tietysti vähän vaikea päätellä muiden ajatuksia, mutta itse voisin seurustella yh:n kanssa, jos mies haluaisi vielä lapsen minunkin kanssani. Ehkä olet deittaillut juuri sellaisia miehiä, joilla on sitoutumiskammo ja jotka kokevat, että lapsesta tulee kuormittava tekijä? Varmasti löytyy toisenlaisiakin tyyppejä, joille lapsi ei ole este."
– Nainen, 30, parisuhteessa

"Riippuu. En ole varma, olenko vielä valmis vanhemmaksi, joten vastuun ottaminen luonnollisesti pelottaa. Myös ex-kumppanin/lapsen toisen vanhemman kanssa pitäisi tulla toimeen. Vaikka kumppanin lapsi mietityttäsikin, ei se itsessään olisi este suhteelle."
– Nainen, 32, sinkku

Alla näet seuraavan kysymyksen – miten vastaisit siihen?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat