Vaimo uskoo äitiään enemmän kuin kumppaniaan, miksi? Naiset vastaavat: "Äitini on tärkein ihminen elämässäni..."

10 syytä: Tämän takia on mahtavaa olla äiti! 0:55
Vaikka olisit huonolla tuulella, lapsesi hymy sulattaa sydämesi joka kerta! 10 syytä sille, miksi on parasta olla äiti.

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Kysymys naisille: Miksi naiset ovat aina kiinni äideissään? Vaimo puhuu äitinsä kanssa puhelimessa vähintään puoli tuntia joka päivä – enemmän kuin minun kanssani. Hän uskoo äitiään enemmän kuin minua, esimerkiksi kasvatusasioissa, vaikka olen opiskellut kasvatustieteitä. Miksi?" kysyy nimimerkki ja lomat aina anoppilassa.

Näin raati vastasi

"Riippuu täysin naisista, ovatko he kiinni äideissään. Minulla on aina ollut hyvä suhde äitiini, ja yleensä soitteluissa on viikkojenkin väli. Sama koskee minua ja tytärtäni. Eli ollaan yhteydessä, kun on oikeaa asiaa, ja muuten oletetaan, että kaikki on hyvin."
– Nainen, 53, eronnut

"Pahoittelut, mutta kysymyksesi nosti karvat pystyyn. Ihan kuin itkeskelisit 1950-luvun malliin, että yhyy, vaimo välittää vain äidistään eikä tottele minua yhtään, vaikka minulla on oikein tittelikin!

Äiti on vaimollesi rakas, läheinen, selvästi ymmärtää häntä, haluaa kuunnella ja auttaa. Haluatko sinä? Vai haluaisitko vain, että vaimo vain tottelisi sinua ja sanomisiasi? Kenties äiti antaa vaimollesi tunnetasolla jotain, mitä sinä et? Tai kenties vaimosi yksinkertaisesti välittää äidistä? Ikäihmisten yksinäisyydestä puhutaan paljon. Onko äidillä 'muuta elämää' kuin vaimosi? Jos ei, soittelun syy lienee ainakin selvä.

Jos äiti ei tuppaa elämäänne, yritä erottaa teitä, jyrää läpi omia mielipiteitään ja esimerkiksi manipuloi vaimoasi, niin mikä tässä on ongelma? Puoli tuntia päivässä nyt tuhlaa vaikka TikTokissa, miksei sitten juttelemalla läheiselle? Vai onko ongelma se, että vaimollasi on joku muukin tärkeä ihminen kuin sinä, jota hän myös tottelee? Huolestuttava asenne, sanoisin..."
– Nainen, 35, avoliitossa

"Ei ole kokemusta tällaisesta oman äidin kanssa, eikä tyttäreni kanssa. Tyttäreni kanssa juttelen noin pari kertaa kuukaudessa. Äitini kanssa juttelin noin kerran viikossa, kun hän soitti, nyt hän on jo kuollut."
– Nainen, 51, eronnut

"Äiti ja tytär voivat olla myös toistensa hyviä ystäviä, joille kerrotaan asioita. Kaikilla tämä ei tietenkään toimi."
– Nainen, 60, parisuhteessa

"Äitini on minut kasvattanut, äitini on tärkein ihminen elämässäni eikä halua minulle mitään pahaa. Hänellä on enemmän elämänkokemusta, ja onhan hän kasvattanutkin jo monta lasta aikuisiksi, miksi siis en kysyisi hänen neuvojaan?"
– Nainen, 29, naimisissa

Alla näet seuraavan kysymyksen – miten vastaisit siihen?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat