Mikael Granlundin leirillä kovat tavoitteet NHL:n vapailla markkinoilla – katseet tiukasti supertähtihyökkääjässä

3:28
Videolla juttua NHL:n yön finaaliottelusta Tampa Bay Lightning - Dallas Stars.

Suomalaishyökkääjä Mikael Granlund vaihtaa hyvin todennäköisesti osoitetta NHL:ssä. Granlundin agentti Todd Diamond on jo useampaan kertaan vahvistanut, että Granlund aikoo kuunnella eri seurojen tarjouksia. Kaiken lisäksi Granlundin leiri hyökkää hyvin päättäväisellä tavoitteella vapaille markkinoille.

28-vuotias Granlund kaupattiin Minnesota Wildista Nashville Predatorsiin kesken kauden 2018-19.

Seuravaihdoksen jälkeen Granlundin pistetahti hyytyi. Granlund nakutti tämän kauden 63 runkosarjaottelussa tehot 17+13=30.

The Athleticin ja TSN:n toimittajan Pierre LeBrunin mukaan Predators olisi halunnut pitää Granlundin itsellään "lyhytkestoisella sopimuksella". Tämä ei ole kuitenkaan innostanut suomalaishyökkääjän leiriä.

LeBrunin mukaan Granlundin agentti Todd Diamond aikoo katsoa tarkasti sitä, miten paljon eri seurat ovat valmiita maksamaan supertähtihyökkääjälle Taylor Hallille.

– Granlundin leiri kokee, että heidän asiakkaansa on seuraava Hallin jälkeen, kun puhutaan hyökkäyspään tehokkuudesta, LeBron kirjoittaa ja viittaa tarjolla oleviin pelaajiin.

Hall, 28, on nakuttanut NHL:ssä parhaimmillaan yhdellä kaudella (2017-18) 93 (39+54) tehopistettä. Hänet valittiin tuolloin NHL:n arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Granlundin leirin näkemys ei kerää aivan täyttä vastakaikua NHL:n sisältä.

– Näemme, että hän (Granlund) on 50 pisteen kaveri. Emme usko, että hän palaa enää yli 60 pisteen pelaajaksi, yksi NHL-päättäjä viestitti LeBrunille.

Granlund on rikkonut 60 pisteen rajapyykin kahdella eri NHL-kaudella (2016-17 ja -17-18).

– Tuo on yhden seuran mielipide. Granlundin kannalta toivottavaa olisi se, että muualla ajateltaisiin hieman suopeammin, LeBrun mietti.

NHL:n vapailla markkinoilla riittää suomalaismielenkiintoa. Granlundin lisäksi muun muassa Sami Vatasen ja Erik Haulan sopimukset ovat katkolla.

NHL:n vapaat markkinat alkavat seitsemän päivää finaaleiden päättymisen jälkeen.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja