Mikael Granlundin hurjastelu jatkuu – tehoilta kruunautui hurjaan saavutukseen

Kuumavireinen Mikael Granlund jatkoaikasankarina – näin syntyi uran 500. piste 0:51
Kuumavireinen Mikael Granlund jatkoaikasankarina – näin syntyi uran 500. piste (Video: NHL.com)

Jääkiekon NHL:ssä San Jose Sharks otti vierasottelussa jatkoaikavoiton Detroit Red Wingsiä vastaan. Peli päättyi San Josen suomalaishyökkääjä Mikael Granlundin jatkoaikamaalilla lukemiin 6–5.

Ottelun ykköstähdeksi valittu Granlund nappasi ottelusta myös kaksi syöttöpistettä.

Granlundille maali oli vasta kauden kolmas. Syöttöpisteitä suomalaiskonkari on tehnyt tällä kaudella nyt 13.

Ottelun ratkaisumaali oli Granlundin NHL-uran 500. piste runkosarjapeleissä.

Detroitin maalilla torjunut Ville Husso teki ottelussa 30 torjuntaa. San Josen maalille ottelun puolivälissä vaihdettu Kaapo Kähkönen ehti torjua kymmenen kertaa.

Kauden aluksi 11 perättäistä tappiota ottanut Sharks on viime aikoina parantanut otteitaan. Edellisistä seitsemästä pelistä kalifornialaisjoukkue on voittanut viisi.

Kahdeksan maalin toinen erä

Ottelun toisessa erässä kotijoukkue meni 4–0-johtoon alle viidessä minuutissa, minkä jälkeen Sharksin maalilla torjunut Mackenzie Blackwood vaihdettiin Kähköseen. San Jose tuli jo erän loppuun mennessä tasoihin tehden maalinsa myös viiden minuutin sisään.

Detroitin maalilla torjuneen Husson taakse tehtiin toisessa erässä aluksi kaksi alivoimamaalia, minkä jälkeiset kaksi osumaa syntyivät tasakentällisin.

Kolmannessa erässä Detroit siirtyi jälleen johtoon. Erän toiseksi viimeisellä minuutilla Granlund merkittiin jatkoajalle johtaneen tasoitusmaalin syöttäjäksi. Granlund laukoi kiekon siniviivalta reippaasti maalin ohi takalaitaan, josta kimmonneen kiekon Tomas Hertl iski maalin kulmalta sisään.

San Jose pääsi jatkoajan alussa kahden pelaajan läpiajoon, ja ruotsalaishyökkääjä Fabian Zetterlund tarjoili Granlundille maaliin johtaneen paikan.

Nashvillen Pärssinen iski ylivoimaosuman

Nashville Predatorsin Juuso Pärssinen iski kauden viidennen maalinsa Tampa Bay Lightningin kaatuessa maalein 5–1. Pärssisen 1–1-tasoitusmaali syntyi avauserässä ylivoimalla.

Nashvillen maalilla vain kertaalleen ohitettu Juuse Saros torjui ottelussa 32 kertaa.

Juuso Pärssiselle kauden viides maali – Nashville murskasi Tampa Bayn 0:28
Juuso Pärssiselle kauden viides maali – Nashville murskasi Tampa Bayn (Video: NHL.com)

Buffalo Sabres voitti vierasottelun Boston Bruinsia vastaan 3–1-lukemin. Buffalon suomalaispuolustaja Henri Jokiharjua nähtiin jäällä hieman alle 18 minuutin ajan.

Buffalon suomalaisvahti Ukko-Pekka Luukkonen ei matkustanut Bostoniin joukkueensa mukana sairastumisen vuoksi, Buffalo Sabres kertoo verkkosivuillaan. Luukkonen ei ollut joukkueen kokoonpanossa myöskään joukkueen edellisessä ottelussa Detroitia vastaan.

Suomalaishyökkääjä Jesse Ylösen Montreal Canadiens kärsi 4–0-kotitappion Los Angeles Kingsille. Ylönen pelasi ottelussa hieman alle 11 minuuttia.