Mikael Granlund sadan NHL-maalin kerhoon – katkaisi samalla yli vuoden kestäneen putken

Mikael Granlund osui kahdesti ja kasvatti NHL-uransa maalimäärän sataan, mutta hänen edustamansa Nashville Predators hävisi 4-6 Pittsburgh Penguinsille Suomen aikaa sunnuntain vastaisena yönä.

Granlund teki Predatorsin kolmannen ja neljännen osuman, joilla vieraat nousivat 4-4-tasalukemiin. Tätä ennen Penguins oli mennyt 3-0-johtoon jo avauserässä.

Suomalaishyökkääjä oli edellisen kerran onnistunut tekemään kaksi osumaa samassa ottelussa yli vuosi sitten 9. marraskuuta. Tällä kaudella hän on osunut kuudesti 32 ottelussa.

– Emme saaneet peliin hyvää starttia. Toisessa erässä pelasimme kykyjemme mukaisesti. Pystyimme palaamaan voittotaistoon, mutta loppu oli raskas, Granlund kommentoi NHL:n verkkosivuilla viitaten Penguinsin voittomaaliin ajassa 58.57.

Predators teki maalivahtivaihdoksen toisessa ottelussa peräkkäin. Nyt oli Juuse Saroksen vuoro luistella aitioon jo yhdeksän minuutin pelin jälkeen, kun tilanne oli 0-3. Pekka Rinne ehti pysäyttää 25 laukausta kahden ja puolen erän aikana.

Penguins-pakki Juuso Riikola vietti edellisenä iltana NHL-uransa ensimmäistä kahden tehopinnan iltaa – ja nyt tuli perään heti toinen! Riikola sai syöttöpinnan isäntien toiseen ja neljänteen osumaan.