Mainos

Mika Vehviläisen lähtö Finnairilta varmistui

Finnairin toimitusjohtaja Mika Vehviläinen on ilmoittanut eroavansa Finnairin palveluksesta.

Yhtiön tiedotteen mukaan Vehviläinen lopettaa työt Finnairilla helmikuun lopussa siirtyäkseen Cargotecin toimitusjohtajaksi.

Herlinit omistavat Cargotecia

Cargotec valmistaa lastin- ja kuormankäsittelylaitteita. 120 maassa toimiva yhtiö työllistää yli 10000 ihmistä, joista 10 prosenttia Suomessa.

Cargotec listautui pörssiin vuonna 2005, kun Kone jakautui kahdeksi eri yhtiöksi, Koneeksi ja Cargoteciksi. Cargotecin suurimmat omistajat ovat järjestyksessä Ilkka, Niklas ja Ilona Herlin. Ilkka Herlin on myös yhtiön hallituksen puheenjohtaja.

Yhtiön liikevaihto oli toissa vuonna 3,1 miljardia euroa ja liikevoitto 207 miljoonaa euroa.

– Minulle on tarjottu uutta, kiehtovaa tehtävää, jollaista ei kovin usein ole tarjolla. Uudessa työssäni pystyn hyödyntämään koko aiempaa kokemustani, ja toisaalta se tarjoaa kiinnostavan mahdollisuuden oppia jälleen uusi toimiala ja toimia suomalaisen teollisuuden hyväksi, Vehviläinen kirjoittaa tiedotteessa.

Finnairin hallitus on nimittänyt yhtiön toimitusjohtajan sijaiseksi Finnairin operatiivisen johtajan Ville Ihon. Iho johtaa Finnairia, kunnes uusi toimitusjohtaja on nimitetty.

Finnairin hallituksen puheenjohtaja Harri Sailas sanoo, että yhtiö on jo aloittanut uuden toimitusjohtajan etsinnän.

– Tavoitteemme tietysti on, että siirtymäkausi jäisi mahdollisimman lyhyeksi, Sailas toteaa.

Tieto Vehviläisen siirtymisestä Cargotecin vuoti julkisuuteen jo kaksi viikkoa sitten, kun Talouselämä-lehti uutisoi Vehviläisen lähdöstä Finnairilta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.