"Mika Tommola" sai makoisan tuulisuojan – suuren piparikisan finaalissa myös suomalainen Chewbacca sekä kuvaelma Macronin ja Niinistön torikahveista

Helsingin Sanomien suuressa piparikisassa äänestetään nyt voittajaa 1:58

Helsingin Sanomien suuri piparikisa on siirtynyt finaalivaiheeseen ja sokeriset rakennelmat sekä pipariset julkkikset ovat yleisön arvioitavina. Kilpailun starttihahmona toimiva MTV Uutisten toimittaja Mika Tommola pääsi myös osaksi finaalin pipariteoksia.

–  Lähdin hakemaan Tuomiokirkkoa ja tuossahan olet sinä, mutta minulta pikkuisen taidot loppui kesken tehdä toi figuuri ja käytin Lego-hahmoa, kertoo Patisserie Teemu & Markuksen Teemu Aura.

Piparia on sovellettu mikrofonin tuulisuojuksena.

– Se on nimenomaan se.

HS:n kisassa piparista piti siis taivuttaa rakennus ja siihen jotenkin liittyvä tunnistettava henkilö. Pipariksi on päätynyt myös yksi vuoden mieleenpainuvimmista uutiskuvista, eli Ranskan presidentti Emmanuel Macron torikahvilla Kauppatorilla presidentti Sauli Niinistön kanssa.

Piparikuvaelmiin on tarjolla myös tänä vuonna edesmennyt vihreä poliitikko ja ihmisoikeusaktivisti Kalle Könkkölä sekä presidentti Tarja Halonen ja Pentti Arajärvi siirtolapuutarhamökillään.

Oman taideteoksensa on saanut myös koripallokentiltä Chewbaccaksi bongattu suomalaisnäyttelijä Joonas Suortamo.

Kisa on käynnissä maanantai-aamuun asti.

Lue myös:

    Uusimmat